Girighetens ansikte

2012-06-14, kl. 07.00

Först grattis till Anette och Mats som fyller år idag - Selberg och Olofsson - Anette fyller 14 år mer än Mats, Lös den ekvationen om ni kan? Vad respektive fyller?

Annars kan ni anlita Leif Wikman - hän verkar vara mästare i att kringå regler. Och har verkligen gett girigheten ännu ett ansikte. Pension på heltid från kommunen sen 2007 på ca 25 000 i månaden. Samtidigt har han engagemang i 3 privatabolag - varav minst ett gjort flera stora jobb åt kommunen. För att undkomma att avräkna mot pensionen så tar han tydligen utdelning istället för lön och kommer därmed ifrån att göra någon avräkning. Åtminstone juridiskt sett! Tog han det som lön skulle han inte ha rätt till en enda krona i pension.

Och kommunrådet låtsas som om detta är en nyhet för honom. Inte då! Hur många gånger både talade jag och skrev om det faktum att höga chefer och förtroendevalda satte förtjänster på bolag och därmed kom runt att avräkna. Och i Leif Wikman fallet kan det inte ha undgått kommunalrådet att Wikman gjort jobb både åt Kommunförbundet och Kommunen - två "domäner" där Karl basar. Och att någon i det sossegänget skulle göra ideellt arbete till kommun trodde väl ändå inte Karl P?

Det är väl så här har dom väl gjort kommunchefer och kommunalråd genom tiderna - skulle nog finnas skäl att granska mera och flera. För Karl gäller det nu att rädda skinnet - när partikompisen står där med fingrarna i syltburken. Det var det här jag också ville ha åtgärdat när jag reserverade mig - trots den framgång jag rönte med att möjlig pensionsålder flyttades fram till 60 år.

Kan undra hur fd kommunalrådet i Älvsbyn - Bosse Johansson - har löst det. Har var ju på väg att säga upp sig som polisstyrelsens ordförande då han bara fick behålla 25 % av arvodet?

Men för att nu blicka framåt och komma åt detta missbruk så är det väl bara så att Wikman Konsult AB sätts upp på svarta listan iavvaktan på att han avsäger sig pensionen? Lär ju inte vara något herr Wikman vunnit i öppna upphandlingar - utan handlar nog mer om kli på ryggen!!

Gläds över ledarens (Kurirens)
beröm över Jan Björklunds partiledaredebatt - att han flammar till i frågor som skola, integration och jämställdhet.

Håkan har namnsdag idag - grattis!

Nu måste jag rappa på - för jag tror det vankas herrbesök på expen kanske redan vid 9-tiden. Och har jag lite flyt så är Thomas utskrämd från sin lägenhet - av hantverkare -och kaffe är klart när jag kommer.

Kommentarer
Postat av: Gerd

Ylva !

Så ska de´låta från en proffsig fd kommunpolitiker.Toppen! Jag "köper allt".

2012-06-14 @ 17:23:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback