Björnen och skinnet

2012-03-20, kl. 06.30

Tror jag feldaterade gårdagens inlägg - tiden går minsann nog fort utan att jag skulle ha 20:e redan igår - men jag tror jag skrev så.

Dagens mesta kom-ihåg från tidningsläsandet är att det surrar i huvudet av Gunnar Hedlunds tänkvärda. När han pressades i partiledardebatterna i regeringsfrågan var svaret standard: vi ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten.

Med tanke på Luleå hockeys fiaskoartade sorti ut slutspelet - och inte minst alla fans kaxighet före - är det nog dags att sätta ordspråket i högsäte.

Migrationsdomstolen till Luleå - nästan säkert - enligt kommunalrådet. Själv ska jag vänta med att jubla till efter regeringens sammanträde på torsdag. Men då ska jag jubla desto mer. Migrationsverket argument för Umeå är just det som avfolkar stora delar av Sverige. Vill ha Umeå för att det är lättare då att rekrytera jurister. Med den inställningen blir det bara att ge till de som redan har.

Fö undrar jag när kommunalrådet P tänker avgå? Kronprins Lundh Sammeli presenterades ju häromdagen i NSD som den som skulle toppa listan tillsammans med Yvonne inför nästa val. Fast själv har jag uppfattat Karl P att han skulle avgå under mandatperioden?

Apropå skinn, björn, Hedlund så drar tankarna till centens förstås. Dom är väl inte så glada på fp för kravet på att återinföra förbudet mot gödningsmedel som läcker kadmium ut i Östersjön. Själv välkomnar jag varje åtgärd som värnar vår mat - och vatten. Fattar ni hur sårbara vi är? Det gör uppenbarligen inte gästkrönikör Greger Ekman som vill trigga centerpartisterna till att kräva att andra länder ska göra insatser istället. Men som vanlig gäller väl att leva om man lär - Sverige lär ha större möjligheter att påverka andra om vi gör så.

Hämtande av länken ovan gör att ögonen faller på ledaren också. En ledare som jag tycker spär på myten att kommunerna tvingas prioritera om pengar från äldreomsorgen till flyktingmottagande. Inte ett ord om att staten tillför medel - generöst - för de två första årens mottagande. Det som borde granskas är hur väl kommunerna förvaltar de pengarna? Jag vet att Solveig och invandrarservice i Luleå varit ett föredöme i det fallet - men hur är det generellt. Och framförallt - hur kan Johan göda SD genom att påstå att kommunerna måste ta pengar från äldreomsorgen till flyktingarna?

Idag gratuleraer jag fd arbetskamraten Curt som fyller 69 - grattis! Herregud vad de unga pojkarna drar iväg och blir gamla!

Fast vi som konfirmerades i Nederluleå kyrka 1962 vi är still going - nästan alla utav oss. 2 eller möjligen 3 är avlidna - alldelse för tidigt - och saknade. Fick inbjudan till konfirmandjubileum 2012 igår. Femtio är sen vi konfirmerades och tog nattvarden. Fatta! Och fick listor på oss allihop - vilka minnen det väckte. Det skulle ta timmar att skriva ner bara något av den nostalgin.

Men jag säger bara; Marie Hultman. Det visar sig att hon numer heter Eriksson och bor i Västerås. Och som jag jagat henne - men med dessa kvinnor - majoriteteten - som överger sina flicknamn är inte lätta att hitta. Men om jag får träffa Marie den 27 maj - ja då är det värt att kyrkskatt jag betalat. Marie som fick min blåa vinylskiva - EP - med Spotnicks och Amapola. Som present när hon flyttade - troligen efter konfirmationen 1962?

Idag gratulerar vi Joakim - som har namnsdag. Grattis!

Jobb - så mycket jag orkar - och sen träning. Lite hårt tryck på jobbet nu - så nu gäller det att inte ge för mycket järn - inte mer än fysik och psyke klarar. Men ska hjälpa upp tillvaron med en rejäl träning i eftermiddag = överlevnadsstrategi!

Ha en bra dag - ser ut som om den kommer att bada i strålande sol!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback