Min melodi

2012-03-13,kl. 05.30

Det här är min melodi - tänkte jag när jag placerade mig med dagstidningarna i fåtöljen redan strax efter halvfyra. Och genast fastnade "min melodi" i tänket - var det ett radioprogram eller en tidning.
Rätt svar: tidning.

Nåväl - min melodi att komma mig upp tidigt - uppenbarligen har jag plus på sovflexen eftersom jag glatt har vaknat och stigit upp halvfyra två dagar å rad. Och jag sov bara en kort liten middagsvila igår. Nåja - såg både Fråga Doktorn och Vetenskapens värld i horisontellt läge så...

Förlust i hockeyn kan inkasseras - mot AIK. Känner bara en enda person som håller på AIK - Solnavarianten - och det är Anna Enbom - ingift på Kurien så skvallra inte till någon journalist - Janne kan få det tungt.

Lite "deppardag" igår - varför vet jag inte - bara bestämde mig för att ge jämtlands jäklar i jobbet redan klockan lunch. Med obestämt mål - gymmet eller solen i snödrivan hemma på Bärigårn - hamnade jag istället på 80-årskalas på gränderna i Gammelstad.

Vad nytt idag då? En läsvärd ledarsida i NSD. Om samarbete i fyrkanten - mycket prat och lite verkstad kan man väl lugnt påstå med mitt tidsperspektiv. Och Kalle (och Olles) klichéer om Älvsbyn som har flygplats i Luleå och travbana i Boden. Men absolut inget konkret kan jag komma på. Vaför inte marknadsföra några av de nya villaområdena i Sunderbyn med att bo här - jobba i Boden. Som bonus kanske du får en förskoleplats där också - men det sistnämnda var elakt. Såna ska vi inte vara!

Aj då - nackdelen med att vara uppe tidigt är att nättidningarna inte hänger med. Bara gårdagens stopp på NSD:Ös ledarsida. Men idag kommer rubriken "Regeringsmaktens förfall" - en något udda rubrik för att försöka driva fram en spinneffekt av den första opinionsmätning där sossarna återigen är över 30 procent. OA drar slutsatsen att det beror på att radarparet Stefan Löfven och Magdalena Andersson skulle ha gått hem i stugorna.

Satan i gatan - hade skrivit om Leif Petterssons krönika (ledarsidan NSD) och ledaren i Kuriren också (ett visst samband mellan de båda) - men cyberrymden åt upp det - det bara försvann. Läs själva - kan locka era med det socialistia lockropet som finns i Leif Petterssons krönika: "..vara ljuv musik att med en sådan enkel åtgärd för staten få in flera hundra miljoner i skatteintäkter". Om ni inte hört det förr så vill sossarna har särskilda tömningsstationer för taxibilar där man ska tanka in alla intäkter direkt till skattemyndigheten.

Metoden kan ju utvecklas - vid lönedax går vi till en automat och knappar in och vi har något kvar av föregående lön - och så får vi en ny portion pengar. En annans variant kan vara att månadsvis skicka in det som blir över.

Iaf har Greger namnsdag idag - grattis. Ett riktigt vackert namn.

Av tisdag förväntar jag mig mindre depp än igår - full fart framåt - inbromsning vid 12-tiden för att kila in på stickspåret träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback