Mitt i veckan

2012-03-07. kl. 06.30

Så var vi mitt i veckan - igen. Inte lätt att fånga dagen - då den bara rusar förbi.

I går var det Kalix för hela slanten. Styrelsemöte på Kalix Folkhögskola. Ett av de få uppdrag jag har kvar. Roligt uppdrag - frestande att få behålla något år till.

Konstaterar att jag rest nästan 100 mil  i "tjänsten" på 3 dagar. Och detta utan att ha sett vare sig ren, älg eller annat vilt. Undrar om det är dags för besök hos optikern?

Vapenaffären med Saudiarabien den stora inrikespolitiska nyheten igår. En affär som går 7 år tillbaka i tiden. Avtalet skrevs redan 2005 - och skönt att konstatera att Folkpartiet var  det redan då. Itressant att följa nyheten på radion igår då "stora män i staten" vägrade att svara på frågor med motiveringen att jag kan inte svara för då måste jag ljuga. Bland annat om att man fått pengar till statskassan för att bilda ett litet bolag. För att dölja affären. Det är så man gör - när man sätter skattepengar på bolag - oavsett det är statliga eller kommunala. Så bra med bolag - då får man ju arbeta ifred!!! 

Man undrar ju lite om någon minister sitter löst i "kanonaffären"? Noterar att OA ser ett ansvar bakåt i tiden också - men pengarna till det lilla nätta bolaget som skulle hålla affären hemligt har nog tillförts under en moderat försvarsinister.

Kuriren toppar med en nyhet om slösaktiga offentliga upphandlingar. Ett par som flyttade till Luleå sparade 5 000 kronor till sig själv och 20 000 till staten genom att inte använda den flyttfirma som AF upphandlat.

Den stora lokala nyheten igår, idag och några dagar framåt är rättegången mot polisbefälen som misstänks ha brustit i tillsynen i fyllecellen - med det värsta som scenario som följd - en 37-åring avled av diabeteskoma. Rätten har en grannlaga uppgift - för i potten ligger inte bara de enskildas öde utan också tilltron till rättsväsendet.

I skuggan av andra stora nyheter har så ytterligre en vårdskandal avslöjats. Torshälla med Torsiliahemmet kan nu läggas till i raden - där förra stora plumpen hette Carema. Apropå tilltro - till media - så är det märkbart hur Carema pekades ut som "privat" medan Torsiliahemmet i de flesta medier inte får någon tillhörighet alls. Tvartärtom läser jag i någon artikel att "kommunen granskar" - ungefär som om de skulle lägga till rätta något någon annan är ansvarig för. Bra att veta att detta hem - Torsiliahemmet - är kommunalt drivet i en socialdemokrtisk styrd kommun - Eskilstuna.
Utmärkt att Kurirens ledare tar upp det. S-opinionsbildaren Lotta Gröning har också satt det på pränt - att det inte är privat eller kommunalt som avgör skandalens storhet. Fler s-opinionsbildare borde göra det!!

Det förefaller som om ett "hyenepris" borde delas ut inom landstinget. Med reservation för att artikeln kan vara vinklad - men nog förefaller det som om 9 sjuksköterskor samtidigt fallit in i någon Hänt-i-veckan-trans. Styrd av att veta om någon känd person? Och bara erkänna - hyenan inom mig vaknar - vem har varit så intressant?

Camilla har namnsdag - grattis!

Och nu hög tid att tänka på avfärd mot jobbet - iaf förberedelser för det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback