Zoegas

2012-03-14, kl. 07.00

Ny vana - sitter här med en kopp Zoegas. Intenzo - känns inte som någon variant att rekommendera - trots andra försöket idag då jag lagt på för 6 koppar - men vatten för 4. Men jag tror jag räknade till 17 olika sorters Zoega - eller var det bara 12 - man kan ju hoppas.

Gårdagen blev helt okej - dock inte så effektiv på jobbet som jag önskat. Men en rejäl träning blev det - och en lätt middagsvila som omärkligt gled över i nattsömn. Nå - om "lustarna" inte tar sig värre uttryck än att sova mycket är det bara att ge efter - den som sover syndar icke som gamla farmor Hilda sa. För övrigt tog "lustan" över - innan gymmet satt jag en timme i solen i varma hörnan på Lulsundsgatan 34B.

Och pigg och glad steg jag upp 04.30. Tiden förbrukar jag genom att göra att lite extra långsamt - så nu börjar nästan tidsnöden infinna sig igen.

Vädret är bra - idag blir en sån där vårvinterdag så låge Sunderbyn utomlands skulle vi kalla det för exotiskt - fritt översatt från Kjell Swärds ordspråk.

Smått tragikomiskt att läsa om att NSD och Kuriren sparar. Gemensam helgbilaga, gemensamma fotografer och en gemensam nöjesredaktion. Men inte ska de gå ihop - två ska inte bli en. "Vi är inte alls på väg i den riktningen. Vi ska ha en hälsosam konkurrens, säger Mats Ehnbom"

Bilden i NSD:s papperstidning är bara betalbar. Tyvärr inte länkbar - men sid 19. Herrar Ehnbom och Ingvarsson i exakt likadan klädsel - uppenbarligen har man inför gemensam chefredaktörsuniform också. Jag skulle väldigt gärna vilja veta om denna bild verkligen tagits
i samband med senaste nyheten eller?

NSD toppar annars med en artikel om att stora mängder gift hittats i hamnen - stör en behövlig muddring. Nyheten anses inte behöva delges oss gratisläsare av nättidningen - men jag hittade en annan riktigt giftig nyhet på nättidningen - om en vikarie inom Gällivare kommun som anstängts för att hon skrivit "dårhus" på FB.
Observera att det handlar om en kommunanställd - och vi som ska rädda alla stackare som jobbar hos privata vårdgivare med regler som använts i det offentliga?

Kuriren avslöjar som ettannyhet att det är tuffare tider för körskolor - allt fler väntar med körkortet. Å andra sidan har det ju verkligen fått krattat för sig i manegen genom att det krävs handledarutbildning och bevis för att få idka övningskörning. Frågan är om inte det är överkurs? Framlobbat av körskolor? Någon som har gått utbildningen som kan verifiera att ni aldrig klarat er utan detta "körkort"?.

Nu ska jag göra mig klar för jobbet. Men först en hälsning till Maud och Matilda som har namnsdag. Och så ska jag väl berätta att jag och Thomas åker till Arvidsjaur för årsmöte i em/kväll. Ska bli trevligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback