Flaggan i topp

2012-05-26, kl. 07.15

88-årsdag för far idag - skulle det ha varit. Grattishälsningar till dig var du nu än befinner dig! Borde ju förstås gjort en riktig Yngve tårta idag - tårtbottenreceptet ligger i någon hög här.

Och bröllopsdag för föräldrarna - där skulle de ha uppnått 65 år. Morsdag på söndag - och ingen mor fysiskt närvarande att fira.

Kanske allt detta som sög musten ur mig igår. Ledig röjardag - men efter lunch blev det en lång middagvila. Och ändå en tidig kväll. Kan uppenbarligen sova hur mycket och länge som helst.

Är iaf uppstigen nu och har spanat in temperaturen - snudd på tvåsiffrigt - saknades någon tiondel - men den kommer säkert den också. Lite småmulig start - men solen verkar pocka på.

och tro det eller ej - jag lyckades komma ihåg att slå på radion och Da Capo - kommer nog vara nivåhöjande på mitt något låga humör.

Och trots att det var en medelmåttig översovning idag - till kvart över fem - så hade tant Lilly hämtat in tidningarna.

Kuriren toppar med att det pågår byteshandel i Lulebos hus. Jag köper ditt hus så får du min lägenhet. Öppnar förstås för svarta affärer - i en kommun där vi tydligen har extrem lägenhetsbrist. Kan fundera också över hur "rättvis" lulbos kö är - tydligen helt internetbaserad - hur går det för de som vill ha lägenhet men inte har tillgång till dator och internet? Jo det finns faktiskt såna udda personer än.

Intressant nyhet också i högra menyn på ettan - "Nekad vård på Hermelinen", Speciellt intressant för mig som inte kommer åt min läkare - från fd Kvartersakuten - där möts jag också bara av att de inte har några tider och om jag vill avboka en tid så kan jag trycka 1.

NSD har en Kirunanyhet som första nyhet - "Sonen misshandlad - kyrkoherde flyttar" - känns som lite konstuerat skäl när man läser artikeln.

Min persnliga favorit idag är dock
Lotta Grönings krönika. Hon har lyckats uttrycka det vi många känner utan att hamna i "rasistfällan". Undrar dock om Lottas historia om Nogger verkligen är sann? Eller om hon konstruerat den - själv minns jag iaf inget om den.

När jag ändå är i undranstagen kan jag undra varför gamla malmkajen i Luleå är skyddszon efter den 11 september 2001. Så står det i en artikel på sidan 8 i pappers NSD.

Förmiddagen ska tillbringas hemma på Bärigårn - få se om jag kan få igång produktionen med tvätt och så, Vid 15-tide ska jag ikläda mig rollen som "kiosktant" på Likoarnenan. Men vad jag förstår så har både herrar och damer bortamatcher i helgen - men det kan bli jättetrevligt ändå med många ungdomslag.

Ha en bra dag. Vilhelmina gratulerar vi - hon vars väder ska präga julimånad.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Angående "NSD har en Kirunanyhet som första nyhet - "Sonen misshandlad - kyrkoherde flyttar" - känns som lite konstuerat skäl när man läser artikeln." så undrar jag vad du menar med det? Det är min föredetta klasskamrat som blev misshandlad och var tvungen att flytta härifrån för att han blev hotad och anklagan från skolan togs tillbaka...

2012-05-26 @ 21:55:26
Postat av: Ylva

Hej Sofia

konstruerat är kanske fel ord. Det jag syftar på är att rubriken anger att kyrkoherden slutar pga misshandeln av sonen - medan man i artikeln redovisar många andra skäl och misshandeln bara som droppen som fick bägaren att rinna över.

Men även om det nu bara var droppen anser jag det så allvarligt att man i en sån är artikel inte bara kan lämna det därhän. Jag vill veta vad skolan har gjort för att trygga den här killen. Hur det kan komma sig att man inte lyckats. Har man ansträngt sig nog osv. Extra "nyfiken" eftersom jag vet att Kirunaskolor fått kritik tidigare för elever so farit illa.

Ett skäl att inte redovisa detta skulle vara att det möjligen skrivit om detta tidigare - men jag kan inte påminna mig det.



Mvh Ylva

2012-05-28 @ 07:08:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback