Hu(S)bondens röst, he, he!

2012-05-09, kl. 06.30

Läste på FB - skrivet av ett mig "närstående" kommunalråd;  "Spännande besök på Nya Läroverket. Vi har mycket att lära av varandra". Man häpnar - om än av glädje! Det hade inte varit möjligt i min kommun för 10 år sen. Men "husbonden" Stefan Löfven var tydlig i söndags. Inga förbud mot fler aktörer i välfärdssektorn. Och de lokala S-folket är snabbt anpassningsbara! Egentligen REVOLUTIONERANDE - nu kanske vi gemensamt kan ägna krafterna åt att ta itu med avvarter oavsett det är koperativt, privat eller offentligt!

Såg fö att en gamling blivit kallad "häxa" och "äcklig" av personal inom den kommunala omsorgen. Märkligt så liten notis det blir när det handlar om kommunalt driven verksamhet. Men lägger man ihop bara alla små notiser inom äldreomsorgen i Luleå blir det ett ansenligt lass tryckfärg! Kanske dags för en omfattande granskning - av revisionen? Media? Tror att sociala är en förvaltning i något av fritt fall och med en hierarki som är som gjord för dålig ledarkultur - med många chefer som inte funnit sin roll - och som "hotas" både uppifrån och nedifrån. Men det är ju min högst privata syn på det!! 

Blev ingen träning igår - men det var en bra dag iaf. Thomas och jag tog ett ryck och städade på jobbet så viss motion kanske jag fick iaf. Iaf fick jag en underlig träningsvärk - lite av ont i hela kroppen.

Vet inte om det hände så mycket annars - blev alldeles för länge på jobbet - det gick liksom lite tungt så jag tyckte inte jag hunnit det jag skulle.

Och vart tog kvällen vägen? Lite diskning åstadkom jag - allt i nyttig väg tror jag. Lite datasökningar - tittade bland annat på sidan "minpension.se" - men inte vet jag om jag blev nå klokare - men ska visst på ett mail idag - spännande.

Reidar och Reidun har namnsdag idag - grattis. Känner väl inga såna så när iaf. Det kan ju bero på att det enligt 
www.ratsit.se bara fnns 1 444 resp. 599 personer som heter så. Jmf med Ylva som har 9 144 träffar enligt samma källa - och som när jag växte upp ansågs rätt ovanligt.

För att återgå till dagens nyhetsflöde så handlar det inte om flöde - utan tvärtom - torrläggning - pga av inga vakter. Själv trodde jag det handlade om att det inte utbildas tillräckligt med vakter - men det handlade om två tillsynsärenden - Harrys och Mediterran. Den senare pekas ut som att ofta/alltid ha ett gäng berusade som inte kommer in någon annanstans. Ja den krögarn tackar för väl den "reklamen".

NSD toppar med hamnkranen som ska plockas ned, renoveras och sättas upp igen. Inte länkbart än.

Men hittade istället rubriken om folkpartist mot partilinjen - 03.29 i natt - gjorde det ju än mer spännande. Mathias Sundin i en integritetsfråga. Vill att statens möjligheter att kika in i privatlivet ska omhägnas med större krav - berättigat krav - hoppas bara Mathias (varför tror jag det stavas så?) har lite tankar också om hur det ska ske. Att stoppa den organiserade kriminaliteten kan inte vänta - det är det lagförslaget syftar till.

Och hur jag än vänder mig så hinner tiden upp mig - nu är den tio i sju. Idag ska det bara bli en snabbvisit in på jobbet och göra några saker som måste göras. Sen träning. Hem och duscha för avfärd till Jokkmokk - för årets sista ordinarie årsmöte. Brukar vara en fanstastisk resa hem på natten i en natur som sjuder av liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback