Inget "sjud"

2012-05-10, kl. 08.00

Såg slutet på gårdagens blogginlägg - en önskan om ett sjudande naturliv på Jokkmokksesan. Kan nu meddela att det enda "sjud" som fanns var regnet - faktiskt både upp- och nedresan. Inte ett enda djur tror jag att jag såg - bortsett från en och annan pippifågel som ystert gjorde störtdykningar framför bilen. När jag och Johan gjorde motsvarande resa för ett par år sen räknade han till 10 älgar plus en hel del annat vilt.

Blev inte SÅ sent igår - men ändå blir jag lite seg efter 30 mil i bil. Mötet i sig var jättetrevligt och den tradtionsenliga plankan på Gästis lite god som vanligt.

Gårdagen var jättebra i övrigt också - för att börja från början så fick släkten ett nytillskott natten mot igår. Anders och Jonna fick en liten kille som enligt en något desorienterad farmor Kerstin iaf visste att berätta att han vägde över 3 kg. Övriga uppgifter räknar jag med att få idag. Själv har jag gett honom arbetsnamnet "Otto".

Dessutom tränade jag innan jag drog till Jokkmokk också. Nöjd! Veckans andra satt - förhoppningsvis blir det en till idag. Innan Kalix Folkhögskola.
 
Det fanns en nyhet igår som fick adrenalinet i svang - fast ändå inte. Man är snart så vaccinerad över all förbannade girighet som florerar att man inte orkar reagera. Nuder tycker minsann att han bara följt regelverket när han tagit ut statsrådspension trots att han varit fullt engagerad i att rådgiva och samla miljoner på hög i sitt bolag. 49 år gammal eller ung - hur man nu uttrycker det. Det känns som 30-åriga kriget - första motionen om att göra något åt det orimliga politikerfrälset var jag med och debatterade i början av 80-talet. Rune Eltoft - numera avliden - som hade en motion till vårat landsmöte som bifölls. Någon större framgång verkar vi då inte haft där.
Säger som Gary Bergqvist skriver "Det är rimligt att reglerna för pensioner ändras och görs likvärdiga med övriga på arbetsmarknaden".

Är faktiskt stolt över att ha medverkat till att reglerna i Luleå kommun faktiskt i stort harmonierar med vad som förekommer på övriga arbetsmarknaden. Dock kommer ju inte vi heller åt såna som gör vantolkningar ála Nuder dvs sätter inkomsterna på bolag. Kanske något för media att granska?

Namnsdag idag - Styrbjörn och Esbjörn - grattis.

Nu får jag sno mig om jag ska hinna till jobbet till den officiella öppningstiden klockan 09.00.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback