Lemmen

2012-05-02. kl. 07.00

Vaknar, kastar benen över sängkanten - och känner att jag är rent lemmen bakom låren. Tar ett tag innan myntet faller ned - 4 stora påsar med kottar plockade igår.

Nej det handlar inte om LEMMEN - utan om att jag är lemmen. Till och med min husläkare - med rötterna i Råneå - undrade småleeende hur han skulle beskriva "lemmen" i min remiss. Tydlgen så har översättningen roat fler - dock ligger
inte "leabrutten" väl i min mun - möjligen "leabruten" - fast det handlar mer om muskler än leder.

Ord och ords betydelse är härligt och ger många stunder till reflektioner och funderationer. Idag gillar jag ledaren i Kuriren för dess språkliga mustighet - när jag går tillbak och läser och ska hitta exempel - blir jag full i skratt. Ledaren inleds med "När vi två blir en". Ledarskribenten tycker att det är en bra vinjett när man jämför moderater och socialdemokrater. Dags för samgående? Nä så är det förstås inte - men nog är det väl snart att vänta någon mer ketchupeffekt på högersidan - SD:s framgångar kom väl i stort före moderaternas ideologiska urflackning?

Men hoppsan - där var det pang på rödbetan - först avhandlar vi gårdagen. Blev den som tänkt? Nej - ingen promenad - fastnade vid foten av häbret. Men kaffe och korsord. Och gäster som inte kom för min skull utan för att låna min toalett - men det var trevligt ändå. Sen plockade jag kottar i vårt lilla "naturreservat" bakom veckan. Kunde konstatera att ekorren ätit ordentligt - ska bli spännande att se om han lagt på hullet. Lite tvätt blev det också - vinterjackan hänger på strecket. Och vid 15-tiden blev det sen ett par timmars jobb.

Apropå jobb så måste detta med mailen vara arbetsgivarnas stora lycka. Här funderar jag om jag ska hinna i tid till jobbet - och då har jag redan gjort minst en halvtimmes jobb genom att svara på jobbmail.

Namnsdag idag - Filip och Filippa - ger inga större kalasvibbar i min närhet.

Det svänger snabbt i politiken - på Kurirens nätmeny läser jag med tid tidig söndagmorgon att sossarna har en rekordökning efter ledarebytet - men klockan 01.04 inatt noteras att Löfvens smekmånad är över. Sant både ock. Själv trodde jag det doldes något mycket mer dramatiskt än en resumé av 1:a maj - annars hade jag aldrig klickat där.

Idag tar min svarttaxirörelse ett steg i sin utveckling - halvtvå ska jag hämta en bekant till en bekant. Vi är helt okända för varandra - men här blir igenkänningstecknet min regnbågsfärgade hatt!!

Före detta spännande uppdrag blir det jobb - och efter blir det träning - förhoppningsvis.

Ska försöka hinna med att skaffa appen för att betala parkeringsavgifter också. Införs i Luleå idag - vilket sägs vara först i landet. Vilket påstående jag skulle vilja syna? Kanske en lite fråga ut på FB?

Ha en bra onsdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback