Mycket som stör

2012-05-03, kl. 07.00

Däckade igår - jobb - svarttaxi - jobb blev för mycket. Egentligen inte så mycket - men plötsligt tog all energi slut. Och inge träning blev det heller. Och en kväll på soffan framför TV:n. Tror att jag blir störd av bara det faktum att det inte är måndag - fast det är första riktiga arbetsdagen i veckan.

Nåväl nu är det en ny dag att göra något bra av. Men jag är faktiskt fortfarande lite seg. Trots strålande sol, blå himmel och ett intensivt fågelliv runt Berigårn.

Slog upp Kurirens ledarsida - och inget var sig likt - störande. Intressant artikelserie om Arktis - men över två sidor. Då blir man stressad - vill läsa men har inte tid till mer än skummande.

Bättre med sånt här - nu ska de bli björkallé på infarten till Boden. Vem minns inte hur det såg ut förr - björkallé ända från Sävast och in till stan. Och hur man där kunde notera att björkarna (på våren) blev grönare och grönare ju närmare Boden man kom.

Den stora glada nyheten - över alla partigränser sägs det som om det vore något udda- är att migrationsdomstolen placeras i Luleå.

Glad att detta inte är över alla partigränser - nytt bolag för att bygga på Kronan. Aktiebolag är en främmande fågel i kommunal verksamhet - behövs det aktiebolag kan man nästan vara säker på att någon annan än kommunen ska utföra jobbet. "Roligast" av allt att höra Bertil Bartholdson från vänstern stå upp och föredra aktiebolagets fördelar - mycket mer demokrati än om nägra tjänstemän på statsbyggnadskontoret skulle göra jobbet. Man bara häpnar!!

För att nu inte tala om Anders Josefsson från moderaterna som ena ögonblicket konstaterar att det luleborna minst av allt behöver nu är nya arvoderade politiker - om utökad landsbygdskommitté - och som i nästa ärende noninerade ytterligare en arvoderad moderatpolitiker till det nya kronanbolaget!! Noterade att inga "olydiga" poliitiska partier fick plats i styrelsen vilket väl kan vara förståeligt - men nog hade det visat en god vilja att släppa in kritikerna åtinstone på en revisorsersättarplats. Eller?

Ska fö med spänning följa vem som blir vd i det bolaget. Tror vi på en öppen rekryteringsprocess? Eller är personen redan predestinerad?

Nu gratulerar jag John som har namnsdag. Liksom Jane. Grattis, grattis!

Nu måste jag börja ta mig mot jobbet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback