i kapp

2012-11-29, kl. 09.00
 
någorlunda ikapp - men känner mig i otakt när jag inte får min lilla stund av reflektion med att arla morgonstund skriva på bloggen. och så hinner jag ju glömma vad jag tänkt skriva.
 
Dock - gårdagen - den avlöpte bra. Effektivt jobb på förmiddagen - och sen en sejour med R några timmar efter lunch. Författade en överklagan till LÖF - kan ju själv ha ett rätt "mustigt" språk - men med R är det jag som får bromsa. Men nu är den på väg!
 
Ingen träning - men det var ju planerad träningsfri dag - så ok. Kom hem först vid 17-tiden - hann med några inkommande och några utgående telefonsamtal- Mer blev det inte.
 
Det börjar lysa hos en och annan granne - dock inte några riktiga adventsbelysningar än - så jag vilar också på hanen. Även om det är frestande att bryta det dystra mörkret. Dock har stämningen höjfts rätt många punkter - vi har så vitt och fint. Precis så det täcker det fallna lövet och annat skräp. Annars är det ju som upp och nedvända världen - de som klagar över snö och snöglopp befinner sig söder om dalälven - och kanske en bit ytterligare norröver.
 
Skandalerna hos SD fortsätter - nu Lars Isoovaara som tyckte sig rånad av två invandrare - och spottade på vakten i riksdagen. "Rånbytet" återfanns dock på den krog han besökt tidigare på kvällen. Och SD:s opinionssiffror skjuter i höjden - iaf i TV:s novus. Men min erfarenhet är att politiska händelser - oavsett de är positiva eller negativa tar tid innan de slår igenom. Vem minns inte opinionsmätningen efter valet 1985 - då mätningar visade att runt 20% av svenska folket sa sig ha röstat på Folkpartiet (och bengt Westerberg) fast vi bara fått drygt 14 procent i valet. Nä just det - inte så många som minns "stenåldern". Men så var det!
 
Ser i bladet att den polisman som "läckt" uppgifterna om att nämndemannen hade samröre med organiserat brottslighet har polisanmälts. Kastas mellan känslor att det är viktigt med sekretess - inte minst för oss vanliga dödliga - och känslan av att infiltration av den organiserade brottsligheten inom vårt rättsväsende måste motarbetas - nästan till vilket pris som helst. Men så är det väl att vara liberal - myntet har två sidor - och allt är inte svart eller vitt. Själv är jag iaf beredd att bidra till de eventuella böter som polismannen ifråga (kanske) får.
 
Gläds också åt tre (tror jag det var) riktigt seriösa artiklar i Kurirens serie om Ett Norrbotten för alla. Själv fick jag lite inflationskänsla när Kuriren drog igång - inte första gången (oavsett media) de hoppar på trender - och så blir det mest bara dagssländor. Men det här känns verkligen seriöst - en artikel om en himla lyckad integration i Råneå, en ögonblicksbild från Prästholmen i Boden - om tragik och förfärliga enskilda öden. och så toppar man dessutom med att ha integration och idrott. Vilket helhetsgrepp. Gillar Norrbottens Kuriren!
 
Och så gratulerar jag Sune idag - namnsdag. Nu har jag stulit 10 minuter arbetstid - så nu får det vara slut för idag. kram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback