Ständig sol ger öken

2012-11-+5, kl. 06.30
 
Smågrälat på mig själv för att jag inte kom mig upp i tid. Hämtat tidningarna, knäppt igång motorvärmaren, läst tidningarna och nu vid datorn. Det är rätt skönt med med vanliga vardagliga morgonrutinerna också. Så sant som det är sagt - ständig sol ger öken.
 
Blev en lång dag igår - basket hela dagen. Första matchen i Överkalix - seger med 50-21. Sen match i Övertorneå mot IF Polcirkeln - resultat 64-22 - till Antnäs BK F-98 - med båda barnbarnen spelandes. Mötte vintern för första gången i år . vinterväg ovanför Överkalix.
 
Nu väntar stora utmaningar - hur länge tar det att få bort de 3,5 kg jag lagt på under semesterveckan? Vet iaf att jag INTE går till Viktväktarna idag.
 
Läser i NSD om mindfullness - träning i medveten närvaro. Har provat liknande - innan det blev modernt och trendigt - med Torbjörn Stockfeldt (tror jag han hette?). Och tror faktiskt man kan påverka hur man mår med positivt tänkande. Så jag bestämde mig för att söka positiva nyheter i tidningen. Men där var inte mycket att finna. Möjligen denna i grunden negativa nyhet - men där jag iaf kan glädjas åt att polisen lyckades. Behvligt för poliskåren också - hör på nyheterna att deras anslag ökat med 30 procent men att det inte alls syns i resultatet. Nu måste det ju vägas på nya uppgifter också - men verkligen värt att analyseas bättre.
 
Negativa nyheter från dagens tidningar skulle kunna fylla flera sidor. Upprörd blir man när man läser om 10-åringen som utsatts för psykisk och fysisk misshandel. Tycker att det är värt att beakta denna artikel och väga den mot polisens ingripande ovan. Kanske dags att i större utsträckning granska "träden" - föräldrarna - innan man dömer "frukten" - barnen?
 
Till dagens namn - Eugen och Eugenia - håller jag mig neutral - känner knappt några. Men till tidigare fullmäktige kamaren Eugen Karlsson (KD) skickar jag ett grattis.
 
Lite svårt att uppbåda något större intresse för det amerikanska valet - fast snarare borde jag väl säga att jag börjar vara tämligen less. Och bara häpnar när jag hör att Sahlin och Schlingman ska vara i TV-soffan även nu på morgonen. Det var de sista jag såg på Agenda igår. Låter inte heller som reprisering av den sändningen. Riktigt j-a fantasilöst - och nu hör jag att de är på väg in i TV-studion. Kan undra om det slafat över där?
 
Så nu väljer jag duschen framför TV. Sen ska jag pilla iväg mig själv till jobbet. Vanlig dag med förmiddagsjobb och sen träning.
 
Ha en bra måndag - livet är nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback