Självmål!

2012-10-02, kl. 06,45
 
Jaha - minsann - så presenterades han sig nya chefen för konsthallen. Kan bara hoppas att det inte är den Hans Sundvall som jag känner - då blir jag besviken. För så korkat och avslöjande debattinlägg han åstadkommit - rena självmålet! Man kan ju rentutav tro att han är ditsatt av partiboken - partiledningen ska försvaras till varje pris - även om ledarskribenten måste tillvitas saker han aldrig uttryckt. Han - Sundvall - ifrågasätter om kommunen verkligen ska måsta granska brottsregister - men jag tror det räcker om man tillämpar den inköptspolicy som finns - det hade nog räckt i det här fallet.
 
Måndagen avlöpte annars bra. Inplanerade aktiviteter genomfördes - och stack mellan med att köpa en ny bikini också - ´650 kronor - hos Laura Eleonora. Såg att sonen med sällskap tydligen hann hem med sista- aviserade om förseningar men tydligen hann de med - för Anke och David hade inlägg på FB. Själv har har jag haft en nästan 9-timmars natt - verkarha ett omättigt sovbehov - men mår ju bra - så varför klaga - bara sova på!
 
Ljummet väder idag - och oregnigt. Kanske man inte kan säga "oregnigt" - det ligger nog sånt och väntar!
 
Trist rubrik på Kuriren - "Samebyn är ute efter pengar" - vd för gruvförtaget i Jokkmokk spär på konflikten med ett onödigt uttalande. Men bra att Kuriren redovisar gruvprojektet - och visst ligger det något i kritiken om att det alltid finns en massa nejsägare - ingenting får göras eller röras.
 
Och andra nyheten - Kuriren - uppseendeväckande - "Polisen slarvade bort deras hund" - läs artikeln på sidan 8. Men välgörande med polismannens uttalande - som utan att tveka på målet bara konstaterar att det är fullständigt oacceptabelt och att han fullt ut förstår kritiken! Inga bortförklaringar här inte!
 
NSD toppar med att den misshandlade läraren i Kiruna fått rätt i hovrätten - rätt till skadestånd. Tingrätten fick alltså bakläxa. Fast jag tycker att media också ska ha bakläxa - man har framställt domen som om det inte blev något straff för förövaren - men det blev det visst. Det tingsrätten inte utdömde var skadeståndet - själva ersättningen i pengar. Och jag är väl inte lika övertygad som hovrätten och lärarfacket att det var det som var det viktiga. Kanske ett strängare straff hade varit nog så viktigt? Men i vårt girigsamhälle ska ju allt värderas i kronor!
 
Ludvig och Love har namnsdag - grattis grabbar. Fast jag undrar om inte Love kan vara en tjej också? Eller är det bara Lova det?
 
Idag blir det till att jobba och träna. Tror inte jag har något annat på måste-schemat idag. Få se om jag kan ta mig hem i tid och börja tvätta då. Fast jag försöker invänta vackerväder - vill hänga ute minst en gång till i höst!
Ha en bra tisdag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback