Fantomrörelser

2013-04-29, kl. 06.15 - och idag firar vi namnsdag för Tyko.
 
Är så lyckligt lottad att mitt största problem just nu är att jag har "fantomrörelser" - ni vet - smärta i i kroppsdel som är amputerad. Stryker mig över hjässan för att hissa ned glasögonen - som inte längre finns där. Känns naket!
 
Helgen har varit bra men kort. Igår inhöstade jag 5 kronor i Kenovinst - och en förlust i fotboll. Fick i sista minuten veta att det var fotbollspremiär för barnbarnet Lisa. På Liko Arena. Flicko 00 mot pojkar 01 - blev förlust med 2-0. Hann med lite jobb fram på kvällen - telefonsammaträde för jobbet.
 
För övrigt inhöstade jag en fotbollsseger också - gläds med Piteås damer - som tog sin första seger. Ogeneröst rapporterat i Kuriren - tycker jag. Fick läsa flera gånger för att få bekräftat att de verkligen vunnit matchen.
 
Kvällen TV-behållning var debatten mellan Maria Arnholm och Jimmie Åkesson. Lyfte verkligen fram vad som döljer sig bakom Åkessons sliriga uttalanden.
 
Måndag började bra såtillvida att jag kommit upp i tid. Men otäckt kallt ute - och regnigt. Fåglarna förde ett oherrans väsen. Tänkte på Tsunamikatastrofen och hur elefanterna uppfattat den analkande faran långt före människor och mätinstrument. Undrar vad fåglarna anade i morse?
 
Planerar nu för jobb på förmiddagen - efter lunch ska jag vara i Kalix och röntga bihålorna. Eller datortomografi som det så finns heter  (om jag nu fick alla bokstäverna på rätt ställe). Om ögonen bär - kan ibland känns en viss trötthet i dem - så åker jag till Älvsbyn för att lyssna till en föreläsare som ska tala om samhället efter att oljan tagit slut. Själv har jag levt med hotet om den "vargen" i över 40 år - men den som lever får väl se. Norrmännen lär ju ha hittat ett nytt stort oljefält?
 
Säger som Laila Wikström gör på ett av sina fina vykort. "Gud vare med er - själv har jag inte tid" - som lär ha myntats av en för mig känd dam här i Sunderbyn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback