Ofrivlligt snoozande

2013-04-09, kl. 06.30 - och idag har Otto och Ottilia namnsdag. Grattis till er som heter så. Själv tänker jag på min barndoms store idol - morbror Otto - som jag fick följa med på spännande saker som att klubba lake och så.
 
Efter gårdagen konstaterar jag att det är svårt att komma upp på träningsspåret igen. Blev en alldeles för lång arbetsdag - med följd att det blev en komaliknaden sömn fram till 20.30 - somnade till Fråga Doktorn. Nå det var inget problem att somna om redan vid 22-tiden.
 
Och tur var det för i natt har NSD bestått mig med ofrivilligt snoozande. Med start 02.44 har de bestått mig med 5 sms - jämt fördelade fram till klockan 05.06 - och då hade jag redan stigit upp.
 
NSD ville tala om att jag nu kan registrera mig för nättidningen - vilket jag försökte igår - både i NSD och Kuriren - utan resultat. Tack vare FB fick jag veta att jag var långt ifrån ensam om detta misslyckande. Tydligen fel hos båda tidningarna - men istället för en ursäkt plågar de mig med sms hela natten.
 
Och samtidigt läser jag på Kurirens etta - Lotta Sandhammar under rubriken "idag.." att det nu är vetenskapligt belagt att det är skadligt med snoozande.
 
Gårdagens stora nyhet - Margaret Thatcher har avlidit. En speciell kvinna som hos mig frammanar dubbla känslor. Men kan iaf konstatera att hon skapade ett och annat utomordentligt träffsäkert "säj". Ett av de bättre är det här: "Socialister skriker "makten åt folket" och höjer sin knutna näve när de säger det. Vi vet alla vad de egentligen menar - makten över folket, makten åt staten."
 
Kuriren kör utrikespolitik på ledaren idag - dock inte Thatcher. Gillar inte att lokaltidningarna kör utrikespolitik - finns mycket annat att hellre prioritera. Var lagomt förr med en och annan Bo-Ture Larsson. Med det fascinerande förnamnet som gör att jag aldrig glömmer honom. 
 
Fast visst kör Kuriren även en Thatcher på ledarsidan - om än i "gästen" - med den något märkliga rubriken "järnjungfrun" har lämnat oss. Texten lämnar mig också i ovisshet varifrån begreppet "järnjungfrun" kommer. Däremot ser jag att Daniel Persson använder sig av o-språket - som jag trodde var förbehållet oss norrbottningar - "okontroversiell" - fast det kanske används av vanligt folk också?
 
Nu tar jag tag i tisdag- Förutom jobb står det klippning på programmet - kl. 11. Så jag återvänder nog till jobbet ett tag. Registgrering på de nya nättidningarna ska jag också prova mig på.
 
Ha en bra tisdag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback