Färdigbadat

2013-08-26 - och Östen har namnsdag idag - grattis! Igår fuskade jag uppenbarligen med bloggen - fast mitt minne är att jag skrev? Iaf hade Lovisa namnsdag igår. Och då mina vänner är det färdigbadat för då går "kallsten" i sjön. Källa farmor Hilda - som hänvisade till bondepraktikan.
 
Helgen har varit bra. Planeringskonferens i lördags - med smak av Skördemarknaden - vi var på Almskaskolan. Och igår fick jag mig en rejäl sovmorgon - låg till halvnio. Sen blev det en något vingklippt fotbollsmatch - Lisa var förkyld och skulle inte spela fick jag besked om tidig förmiddag. Det visade sig sen att hon inte ens orkade komma och se matchen - vilket säkert harmade henne - vi klarade hem en vinst med 3-0 mot Älvsbyn. I strålande kanonväder! Vi tog ett snabbesök på Skördemarknaden på väg hem - trist när "knallarna" börjat packa ihop - och klockan var bara ca 15. Vi möttes av "LRF:s kossa" som var på väg därifrån. Skämmes!
 
Hann med ett besök hos barnbarnen på Timmermansgatan också - för att se till sjuklingen och för att dela med mig av morg onens skörd från växthuset; tomater, gurka, paprika och squash.
 
Morgonens aha-upplevelse - att se ett inslag om skohö på TV. Fatta sånt har jag ju sett användas i levandes livet - morbror Otto. Höstolar som begrepp känner nog den yngre generationen till - men veta rackarn om det vet varför de kallas så?
 
Vädret står och tvekar denna morgon. Grått och fuktigt - har nog regnat i natt - men plus 12. Kändes hyfsat. Kan ana en blå himmel därunder - men den får gärna hålla sig borta. Stekande sol inget önskeväder då jag ska jobba.
 
Tidningarna avverkade - NSD om Pajala om det första turbulent året med gruvan - och Kuriren om att näringar - rennäringen och rymdnäringen - hotas av gruvplaner.
 
Inte mycket att hetsa upp sig på men påminns om att alliansen var uträknad vid samma tid före förra valet - också. Ledaren i Kuriren. Minns mycket väl Sören Holmbergs uträkning av oss - brukar komma ihåg den varje gång opinionsmätningar kommenteras - men än har ingen varit som SH var då?
 
Ja - nu dags att starta upp "kroppen och knoppen" för dagen. Blir att ta tag i "att-göra-listan" och förhoppningsvis stryka en hel del. Klockan 14.30 ska jag på andra efterkollen för mitt linsbyte. I övrigt inget särskilt inplanerat - kan hoppas på många bonushändelser. Som att jag får min nya bil i eftermiddag tex!!
 
Allt gott till er som läser detta!
 
PS/på tal om färdigbadat - så blev det inget utomhusbad denna sommar heller./DS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback