In och ut i politiken?

2013-08-24, kl. 06.30 - och Bartolomeus har namnsdag. Vad är det med just den dagen? Jo den ska hösten bestämma enligt bondepraktikan.
 
Kanondag igår - konverterade mitt busskort till ett pensionärsdito - och tjejen på LLT sa att jag måste ha ett intyg att jag var sjukpensionär. När jag påpekade att att jag var riktigt pensionär så sa hon att det hade hon aldrig kunnat tro. Det gjorde min dag - så jag gick iväg och köpte mig en fin blus.
 
Fick bär av ett kommunalråd - och det var minsann inte bara röda bär - utan blå och svarta också! Generös och omtänksam. Kvällen toppades sen med att tant Lilly kom med "riktig" blåbärsbulla - dvs med vetebröd. Två stycken tefatsstora ljumma tryckte jag i mig.
 
Ett av mina få externa sammanträden ställdes in pga av dubbelbokning - så tiden blev dryg igår. Därav ärendena enligt ovan. Och så hann jag ändå med en middagsvila mellan 16.30 och 18.30 - disciplinerat steg jag faktiskt upp. Röjde lite här hemma, vattnade i växthuset och gav igelkottarna mat.
 
Och snart är jag nog hemma i mina rutiner igen - idag kom jag upp klockan 5. Grått och småfuktigt när jag hämtade tidningarna - kändes inte så pjåkigt - men tempen visade bara plus 5 - som i stockholm igår morse. Kan tänka att gräset hejdar sig en smula - tror att de mer perifera gräsfälten får vara för i år. Tar nog bara de mest synliga.
 
Mycket om de tråkiga motsättningarna i Jokkmokk. Jag kan tycka att det finns en poäng i och utrymme för att ta mer betalt för gruvbrytning - men ogillar starkt de olagliga aktioner som genomförs. Och läste att en av aktivisterna som polisen varit på väg att gripa inte kunde svenska - han var från utlandet enligt en annan aktivist. Snacka om yrkesdemonstranter!
 
Och Östmans tur att krönikera idag - påminner om alla in och ut i politiken som den blivande stadsbyggnadschefen har gjort. Nog skulle man ju vilja syna mot vem och vilka rekryteringsföretaget bollat namn och konkurrenter? Kul att han skriver om något annat än Boden också - är det nog många som tycker.
 
Och SSU-skandalen kryper närmare ett avgörande - sex tidigare aktiva står som huvudmisstänkta - och några av dem kommer att åtalas.
 
Idag är det planeringskonferens med partiet - i Boden. Almskaskolan i närheten av skördemarknaden - så lunchen tillbringas nog där. Och så kanske en stund efter mötets slut - vid 15-tiden. Ser ju ut att bli en helt strålande vacker dag idag. Ha det gott.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback