"Lagade" skinka

2013-12-23, kl. 06.45 - och Adam har namnsdag.
 
Annars är allt inte bra. En j-a efterhosta. Inte för att jag riktigt minns - men inbillar mig att det (nästan) är som kikhosta.
 
Men tur med vädret har jag iaf - minus 8 och någon mm nysnö (utifall nu kusinen är in och kollar här).
 
Värdig manifestation igår i Luleå. Väldigt mycket folk - och inga stötande plakat. Fast nog hade jag önskat att ramsorna mot nazister och rasister hade kompletterats med vänsterextremister. Dom som vi inte vill se på våra gator! Artiklar i båda tidningarna förstås - men föredrar NSD - för om man kikar noga finns bildbevis på att jag var där - min gröna hatt tittar fram.
 
Sen blev det ett antal timmar på jobbet. Och när jag kom hem rensade jag snön som traktorn lämnat - runt bilarna.
 
 Och sen "lagade" jag skinka. I verkligt konkret handling. Eller snarare lappade kanske. Där stod jag och packade upp skinkskivorna som skulle bli rullader - fyllda med senap och västerbottensost. Perfekt tjocklek på skivorna - men stora hål i varenda en! Så det blev till att "klippa och klistra" så att inte fyllningen skulle falla ut. Nåväl nu är 40-talet rullader packade i folielåda - färdiga att griljeras.
 
Den dubbelmarinerade fläskfileén fick sin andra marinad - och ligger nu och drar sig. För kvällen återstår att fixa 
"mimymsalladen". Läget unde kontroll?
 
Men först ska jag nu göra en normalarbetsdag - det är ju iaf måndag idag. Kan gissa att vi inte är så många som drar mot stan id 8-tiden denna morgon?
 
Ha en bra - dan före dan - och hoppas ni som jag slipper ut i julrushen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback