Den goda

2013-02-05, kl. 06.00 - och Agata och Agda har namnsdag - kommer från grekiskans Agathos - och betyder den goda. Själv hade jag en mattant som hette Agda - och hon var minsann lite mindre sträng än de andra. Fast snällast var nog Dagny.
 
Effektiv dag igår - på jobbet klockan 7. Hann med både det ena och det andra. Och drog sen med flyget till Stockholm. Varje gång jag lyfter med ett plan lovar jag mig själv - att om jag överlever - så är det sista gången jag flyger. Om Gud hade velat att vi skulle flyga hade han gett oss vingar!
 
Kom 10 minuter sent till Franzensgatan - förvarnat - men det gjorde de flesta andra också. Tre intervjuer med presumtiva styrelseledamöter i SV:s förbundsstyrelse.
 
För en som inte gillar att gå på stan finns inte mycket annat att göra än dra ut till Arlanda. En Express och en GI-burgare - och lite godis förstås. Tyvärr!
 
Fick rapporter under dagen om snöoväder här hemma - så jag blev glatt överraskad att bilen inte var mer översnöad än den var. Men inte hemma förrän halvtio - planet var nog lite försenat också.
 
Och mailboxen hade fyllts på - blir en intensiv dag dag för att hinna med allt. Två statsrådsbesök - med mycket kort varsel - inom loppet av en vecka - mitt i intensivaste perioden suger. Därför skönt att ha börjat dagen med att skotta snö en dryg halvtimme. Inte så mycket påfyllning uppifrån - men gården har vindpinats och snön packats ihop. Dock bara "nödskottning" på morgonen - stall, häbre, parkering och fågelmatningen får jag ta ikväll.
 
Tunna tidningar idag - och så skönt att greppa utan bilagor som tenderar att halka ur. Northland huvudnyhet i båda - delat med "yxmannen" från Arvidsjaur. Det här är nog gårdagens länk - om Northland - idag handlar det om att Pajalabor fortsätter att köpa aktier (NSD) och att de nyanställs folk (Kurien). Lite overkligt spel om pengarna - men nog måste det väl landa lyckligt?
 
De "små" olyckorna radas upp lika i båda tidningarna - rattfyll välte med långtradare i Sangis - krock mellan bil och lastbil på E 10:an i Moskojärvi - och bil som krockade med väghyvel i Gällivare.
 
I spåren av centerns "svek" mot landsbygden frodas nytt. I Expressens sägs Marit Paulsen utmana Annie Lööf - med ett nytt program för landsbygden. Nu är det inte särskilt nytt - att det skulle bli ett nytt sånt för FP - landsmötesbeslut från senast i Västerås. Men nytt för mig att Jens ska ingå i den gruppen - fast nu förstår jag att det var det han försökte säga mig häromdagen.
 
Och NSD:s ledarskribent har nog upptäckt den lucka som centern öppnat - en insmickarande artikel om LRF. Fast kul med den trend som också jag tror på - vi börjar att bry oss mer om kvaliteten på maten. Och tycker fortfarande att mjölken är oförskämt billig! Prolbemet är väl vara att man inte kan ge sig den att ett-öre-mer-för-mjölken skulle gå till bonden! Själv var jag fö i LRF-huset i Stockholm igår.
 
Men nu dags att ta itu med den här dagen. Till jobbet så fort som möjligt!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback