Sparken

2013-02-28, kl. 06.30 - och Maria har namnsdag. Grattis till bästa minister Arnholm dyker upp på "hårddisken"..
 
Om sparken kan man skriva mycket idag - februari får sparken - sista dagen i månaden idag. LKAB-arbetarna som fuskade fick sparken igår. Fast när jag kollar vad tidningarna skrivit på har de "sagts upp", "portats" eller "sagt upp sig själva" - men i klartext handlar det väl om sparken.
 
Själv sitter jag och funderar när jag ska få tid att köra upp sparken mot stallväggen för att lapa sol. Första möjliga tillfälle - söndag förmiddag - ska vi slå vad om att det är mul då?
 
Annars är tillvaron faktiskt rätt "solig" - både fysiskt för de som har möjlighet att njuta av det - många varmgrader och sol igår - som en hälsning ned till Värmdö. Och "soligt" för att livet flyter på utan alltför mycket mankemang. Tuff dag igår - blev nästan 4 ggr så mycket tid på jobbet än vad jag har lön för. "Straffade" sig med en middagsvila som slutade först 23 - utan middag. Bra för kaloriintaget - hungern hade gett upp vid den tiden. Och somnade om ovaggad vid 1-tiden.
 
Ser att mina kompisar på Varvet ska bli lägenhetsägare nu - Akelius lägenheter på Varvet blir bostadsrätter. Och tydligen har bostadsrättföreningen under bildande också köpt upp marken runt omkring. Så inga höghus som skymmer havsutsikten? Kurirens ettan nyhet - men kan inte se att någon av tidningarna har det på nätet.
 
Och otäckt mycket bränder i Luleå nu - nu containrar vid Luleå Energi på Porsön. Misstänkt anlagd - och vilken i ordningen i Luleå senaste tiden? Men så länge ingen skadas är det förstås mycket världsligt - värre i Kiruna där en ung kvinna omkom. Verkar som om hennes man kom hem från jobb och fann huset i ljusan låga. Vilken skräck!
 
Idrottsligt både vatten och vin - Nortland -  basket - föll med uddapoängen - och silvermedalj för Olsson på VM:s 15 kilometer. Vatten för Hellner - som blev sämst av svenskarna med en 17:e plats. Lider med både Kalla och Hellner - så besvikna de ska vara. Kan hoppas på upprättelse i dagens stafetter.
 
Själv börjar jag dagen med besök hos tandläkaren - rutinbesök. Enligt horoskopet - NSD - ska jag inte låta entusiasm och temperament få för starkt grepp. Någon större entusiasm kan jag inte uppbåda inför besöket hos tandläkaren - men jag lovar iaf att inte slå honom på käften.
 
Och resten av dagen kan jag nog tygla mig - blir ensam jobb idag - då Thomas är i Stockholm och Jens i Frankrike. Vi får väl se om jag får något annat finbesök?
 
I övrigt önskar vi varann en fin torsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback