Lycka

2013-01-14, kl. 07.00 och Felix och Felicia har namnsdag.
 
Felix är latin och betyder "lycka". Lite lycka att det är måndagmorgon också - skönt med en hel oförbrukad vecka framför. Och efter en helg i "vilans" tecken - dvs gjort allt som inte hinns med under veckan. Hann tom med en bok igårkväll - Fallvatten. Läsvärd! Trodde den skulle vara mer skrämmande än den var - lite för orealistisk för att sppellera till verkligheten Och slutade i intet. Men som någon skrev på FB - det är väl ett författartrick för lansering av en bok till.
 
Och bara lite lagom översovning idag - 50 minuter. Tänk att det är så himla skönt att bara dra sig efter att klockan ringt.
 
Hämtat tidningar och slagit igång motorvärmaren. Och läst tidningarna förstås. Många motsatser till lycka. Kan verkligen irritera mig över det Kuriren rubricerar på ettan - Mjölk utifrån hotar bönderna". Säkert många som känner lycka över att hitta billig mjölk i affärerna - utan att förstå att det är ungefär som att kissa i byxorna - först varmt och gott men sen...Jag kan bara uppmana alla att utöva sin konsumentmakt.
 
Vissa element verkar dock ha fått det här med konsumentmakt om bakfoten - maskerade tjuvar tog sin in i klädbutik i Boden - i natt. Imponerande att tidningarna hunnit få med det - hände vid 03-tiden. Hoppas verkligen att vi får anledning att bli imponerade av att polisen får fast tjuvarna också. Färskare än så här kan de väl inte få ett brott?
 
Svårare blir det väl att få tag i den skoterförare som befann sig där hen inte skulle Skrämde häst med rissla i sken - kunde gått mycket värre. Ibland önskar man att det fanns identifieringsuppgifter på "mattan"
 
NSD toppar annars med en riktigt god nyhet - som inte finns på nätet än. Malmpriserna stiger - med 39 procent på 3 månader Känns tryggt med tanke på den expansiva gruvnäringen.
 
Det var väl knappast för gruvbrytning som någon ute på Hertsön samlat på sig dynamit i lägenheten. Skrämmande - men också lite imponerande att "rättvisan" hann före. Hoppas media nu speglar vilket tok det handlar om?
 
Ja en spännande nyhet till - Maria Salmgren - von Schantz - kan tänkas ge sig in i politiken igen. Nu i Boden. Själv är jag mest nyfiken på varför hon hakat på von Schantz - i rejält mogen ålder. Känns opraktiskt med så långt namn - kräver nog två rader på valsedeln! Nyheten finns i NSD.
 
Nu med pigga, glada steg mot jobb - och träning.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback