Pajala-effekt

2013-01-11, kl. 07.00 -  och Jan och Jannike har namnsdag - grattis.
 
Kul att läsa i rikstidningarna om Pajala-effekt. Spännande att se utveckligen - ja inte i Gränna men väl i Pajala Hitintill har det inte synts i det vi vanligen mäter - befolkningsutveckling och åldersstruktur. Inte lika snabb effekt som med Pajalagröten - inte. Men det ska bli extremt spännande att följa den vardagliga utvecklingen av Pajala Blir det bestående positiva effekter eller är det bara ett kolonialexperiment?
 
Annars är det inte mycket kul  att berätta om annat än att jag tränade igår Men jag får ingen ordningen på sovandet. Och/eller uppstigandet - sov till halvsex i morse igen. Inte en enda morgon den här veckan som jag haft tid att skriva av mig. Så mycket elände som ska ha samlats i kropp och/eller själ?
 
Den största lokala nyheten är väl den att Karl P nu satt ut datum för sin avgång - januari 2014.Själv hade jag ju fått för mig att han lovat/hotat avgå under mandatperioden - men blev rättad via media där Karl hävdade att han skulle sitta hela mandatperioden. Skulle vara spännade att jämföra Karls planerade avgång med sossarnas tidsplan för nomineringen.Blir valet av ny vice , utgår från att Yvonne snäppas upp till ordinarie - en bekräftelse för andra namnet på sosslistan - eller vice versa. Dvs om man tänker föregå nomineringarna!
 
Läser om tjuveri på Pontusbadet - igår torsdag. Hör skulle jag alltså kunna vara åsyna vittne - men det hade väl varit lämpligt att skriva vilken tid tillgreppet skedde.
 
Nyhetsdagen kommer väl annars att fortsätta präglas av centerstormen - Annie i soffan kvart över sju hör jag från TV:n - och Kuriren har en halvsida nyhetsmaterial plus ledaren om detta. Ledaren kör för övrigt lite smyreklam för en tänk valallians - vilket gud förbjude. Den största otjänst vi skulle kunna göra demokratin.
 
Nu måste jag ta itu med den här dagen. Som för övrigt kommer att bli positiv - iaf om jag får lita på horoskopen. Kommer att få en positiv överraskning som sannolikt inte handlar om pengar (Kuriren). NSD förtydligar om att det kan gälla en inbjudan.
 
Ha en bra fredag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback