Ordningen återställd

2013-07-12, kl. 07.30. Idag firar vi Herman och Hermine som har namnsdag.
 
Och här hemma är ordningen återställd. Bästa kusinen återvände igårkväll vid 18-tiden från sin två-dygns minisemester.
 
Och vilken ordning har det varit med mig då jag varit hemma själv? Jotack - tisdag umgicks jag med faster Inga-Maj och Aina hela dagen. Lyckades tom så bra att farbror Hans med hustru Solveig dök upp på Kolkgatan då jag levererade damerna tillbaka sen eftermiddag. Trevligt släktträff. Kvällen tillbringade jag i sällskap med igelkottarna - minst 5-6 stycken är det. Och så blev det fotboll förstås. Och var det inte som jag misstänkte - favoritskapet upphaussat av media så oavgjort kändes som rena förlusten.
 
För övrigt så lämnade jag in bilen för service också på tisdagkväll. Snälla Doris hämtade mig tillbaka till Sunderbyn.
 
Onsdag blev en kamp med naturen. Plockade ihop tre STORA hinkar med kottar. Måste göras innan gräsklippningen - de tenderar annars att bli rena projektilerna. Klippte högersidan med åkklipparen - sen trimning vid buskarna. Finliret runt buskarna på vänstersidan - och sen drog jag av den sidan också med åkklipparen.
 
Kaffe och våfflor hos tant Lilly klockan 12. Och en och annan paus till - det var ju rena govädret. Klockan 15 fick jag sms att bilen var klar för avhämtning. Buss in och hämtade den. Kändes som rena monopolspelet - Gå tillbak till Berigårn utan att passera stan. Tänkte åka förbi jobbet - men såg trafiken - seg som sirap. Finns ju inte många vägar att ta sig in och förbi stan. Och förutom lite annat som hände - trevligt besök på kvällskvisten bland annat - så avslutades dagen med fotboll - Tyskland- Holland. Ytterligare en oavgjord match - och denna gång dessutom mållös.
 
Vaknad halvfem idag - och kunde nog tänka mig att stiga upp. Men somnade om en timme - och drömde hur tokiga saker som helst. Vi var ett gäng som var på väg till ett kulturellt evenemang av något slag. En del av oss skulle på plats avnjuta det (vad det nu var) medan andra skulle få upplevelsen först när vi kom hem. Om det var video eller något annat förtäljde inte drömmen. Och Gerd hon provade en hatt - plyliknande med lila fjädrar som stod rakt upp - minst 2 dm höga. Själv ägnade jag mig promenerande att söka efter Stationsgatan - där vi skulle bli upphämtade. Vilken stad det var i avslöjades inte heller. Upphämtade skulle jag/vi dessutom bli av Sten som varit död i snart 20 år.
 
Nåväl - nu är tidningarna lästa. Och artiklarna från Hamnfestivalen får ursäkta - dagens höjdpunkt på mediasidan var Kurirens ledare. Upplysande om hur dynamisk en marknadsekonomi är - jämfört med allting annat. NSD:s ledare fortsätter att spreta - från pengar och pajala till pajkastningen runt EM-matchen.
 
Gläd åt att 91-åringen från Kiruna återfunnits välbehållen. Efter andra rymningen på lika många dagar. Vilket föranleder mig att här ge tillkänna att min integritet inte hotas om ni utrustar mig med en pejlingsapp när jag blir dement!
 
På nättidningen ser jag dessvärre att en 70-åring som varit försvunnen återfunnits död. Så det försvinner folk både här och där. Tanten i Kärrbäck finns det väl fortfarande inga spår efter?
 
Apropå demens och dåligt minne så läser jag på sista sidan i Kuriren att just läsning gör minnet klarare. Och att det är nyttigt att skriva också - bloggande kanske till och med är bra. Och att minnet består av delsystem - korttidsminne och långtidsminne. Och att minnesstörning kan vara funktionell amnesi - som kan bero på stress och/eller depression. Och den ska inte förväxlas med organisk amnesi - som visar sig vid demens. Så kanske inte dags att sy in mig än?
 
Ha den bra fredag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback