Vidhåller

013-07-16. kl. 07.00 - och idag gratulerar jag Reinhold och Reine. Lite lyckat att kusin Anita - dotter till framlidne farbror Reinhold besökte mig just igår - vilket påminner mig att också skicka en namnsdagshälsning till redaktör Östman i kulturens huvudstad Härnösand!
 
Vilket också avslöjar att jag hade en trevlig dag igår - med besöket av kusin Anita med man. Och farbror Hans med hustru Solveig. Onyttigt ätande och fika - men himla trevliga timmar med nostalgiska minnen.
 
I övrigt fick jag fönstrena putsade - tack Kjell Sandström och "RUT"! Kanske dags att införa "RUT" också för bilrecond (eller vad det nu heter). In och utvändning städning och vaxning - luktade gott inne i bilen och så stod den där blå, blank och fin och glänste ikapp med fönstrena!
 
Tårtrester levererades sen till Timmermansgatan för att själv slippa frestas. Har ju en deal med Vikväktarna om att om än gå ned i vikt - iaf inte gå upp - under semestern! 5 augusti är dagen V - som i Vikt. Borde nog fört i väg den goda kolasåsen jag kokade igår morse!
 
Verkar som om alla klagar på vädret. Själv är jag rätt nöjd med sommaren. Tycker det varit fint sen mitten av maj. Idag var jag också nöjd - i särken till postlådorna - förvisso mulet och lite fuktigt. Men rätt skönt. Dock ska jag sluta läsa av temperaturen - + 8 kan ju slå ned humöret på den mest positiva.
 
Nå tidningarna lästa - snabbsmälta som ofta på sommaren. Dock väl ovanligt många människor som försvinner. Nu senast en namngiven 63-åring i samband med Luleåkalaset. Kan inte spåras via mobilen heller - den låg hemma på köksbordet. Sånt får ju bara inte ske - redan då känner man sig ju som om man är på rymmen. Och läste på FB och en kompis i Jukkasjärvi vars hund inte längre verkar hitta hem - måste väl bli ett politiskt krav om fri gps till dementa hundar också - eller hur Anne?
 
Och vad vidhåller jag då? Jo att media ska sluta med att "pojkboksromantisera" kriminell verksamhet med att skriva om "vägpirater". Saker ska kallas vid sina rätta namn - detta handlar om skurkar och kriminell verksamhet. Det räcker att vi inte verkar hitta något bättre ord för "hedersrelaterat våld" - som inte heller har något med heder att göra.
 
Idag tror jag det får bli skoshopping i Boden - Boten annonserar om rea. Och så tillverkning av kryddsmör - har beställning sen länge.
 
Och Överkalixmarknad närmar sig med stormsteg - lite tokigt att de utökat till 4 dagar. Lite väl mycket även för oss som älskar marknader. Särskilt som himlen ska läcka lite - iaf torsdag och fredag - om norrmänne har rätt.
 
Nu ska jag dock börja med att diska upp efter kusinekalaset igår. Ha en bra tisdag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback