En "riktig" midsommarafton

2013-06-20, kl. 07.00 - och Linda har namnsdag. Grattis - särskilt till Jens kusin. Han får vara extra rädd om sina kusiner - Jens - för han har bara två.
 
Extra rädd om denna midsommarafton ska vi visst vara - kallas i en gammal GP för "riktig" midsommarafton då det tydligen är så att sommarsolståndet och midsommarafton sammanfaller - den 21 juni. Själv tillhör jag ju dem som upplevt att midsommarafton alltid var den 23 juni - oavsett vilken veckodag det inföll.. Och inte minst att midsommardagen var den 24 - för då fyllde minsann min älskade faster Henny år. Det glömde hon aldrig - att hon var född 1904 på "gamla midsommardan" - trots att hon blev  nästan 100 år.
 
Kanondag igår - fick en del gjort på jobbet - och sen massor i privatlivet. Inhandlade - vad lätt och enkelt det är att plocka ihop matvaror för 973 kronor - trots att Kvantum så generöst bjöd på nästan 2 kg färskpotatis. Väl hemma kastade jag ut mattorna, dammsög och vaskade av. Ny matta - en av mors "gamla" - under matgruppen - och så fint det blev. Så hackade jag och stekte skinkan till "mor Mariannes paj" - och bacon till Ylvas fyllda köttfärslimpa. Sen över till desserten - hemkokt chokladsås och toffésås.
 
Hann städa undan efter "kockandet" också - så så njutbart att stiga upp till ett bortstädat hem. (Så lustigt det lät - bortstädat hem). Och återigen en helt okej sommardag - solen måhända inte är intensivast men den för allt för att skicka ned sina goa strålar.
 
Och tidningarna lästa. Många intressanta politiska nyheter. Kent Ögren är nöjd med att få 30 miljoner till Norrtåg - trots att han egentligen ville ha mellan 49 och 85 miljoner. Det gäller att nöja sig med det lilla - och det räcker väl iaf till den fyrdubbling av ordförande arvodet han fixat till kompisen Hägg. Demonstrerar sin maktfullkomlighet gör han också i ett annat ärende - annons om extra landstingsfullmäktige den 27. Den nya processen ska drivas igenom till varje pris. Och på ledarplats tror OA att skolpolitiken kan bli en vinnarfråga - för S!!!!! Ja förvisso är väljarnas minne kort - men att tro att de - sossarna - som under decennier kört svenska skolan i botten - skulle vinna makten på den frågan låter osannolikt. OA skriver att han läst det - att 40 procent tycker att en s-ledd regering skulle bedriva den bästa skol- och utbildningspolitiken - enligt en "opinimätning". Dom florerar nu - i mängder - opinionsmätningar och rapporter som visar helt motsatta fakta - båda vad avser skola, barnfattigdom och annat. Och som alla hävdar att just de har sanningen. Och som ledarskribenter utnyttjar som de passar deras politiska syften. Bra att ha i minnet - att som man frågar får man svar.
 
Tycker mig märka att tidningarna blir mer och mer snåla med att lägga ut material på de gratisnättidningarna. Ingen NSD-ledare utlagd.
 
Men Kurirens "Tro eller politik?" är utlagd. Har inget att invända mot den - men nog kunde JE ha nämnt Folkpartiet som det första parti som lämnade kyrkovalet. Moderaternas "Borgerligt alternativ" kom nog krypande två val efter liberalernas "F.I.S.K".
 
Nu ska jag "krypa" iväg till jobbet - men idag blir det nog bara ett par timmar. Sen ska det kompletteringshandlande av lite bär och glass. För kvällens del ser jag framemot basket EM.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback