Igge debut

2013-06-02, kl. 08.00 - och Roger och Rutger har namnsdag - och inofficiellt också Jack!
 
Oj vilken dag det var igår, Vådret som värsta dagen vid medelhavet. Själv fortsatte jag halvnio med  "bryta ny mark projektet".  Var lite tuffare område - och tog längre tid.
 
Hann också med att klippa resten av gården - så nu har vi ännu finare här på Berigårn.
 
Tänkte oss till gammelstads marknad - men ivern att göra färdigt på gården tog över. Vi nöjde oss med en tur till "körgårn"
 
Och så avslutade vi dagen i pergolan - med lite ost och kex och vin. Som vanligt ägnade vi oss åt lite minnesträning när vad skedde när. Igår fick jag en puzzelbit på plats som kan hjälpa - vi flyttade till Skräddarsvägen först 1965 - och jag har envist hävdat att det var 1964. Alltså började far bygga 1964 - året då han fyllde 40, jag tog realen, Sture tog lärarexamen, Lasse fyllde 20, farmor fyllde 90, morbror Otto fyllde 80 - och Kerstin gifte sig! Och så var det nog ett par nära grannar som hade jämna födelsedagar också. Och faster Henny inte att förglömma - som fyllde 60. Vilket festande vi hade!
 
Klockan 21 kom de - de ovälkomna myggorna- Och vilket anfall de satte in . fullt sjå att freda oss. Snabbt uppbrott och in.
 
Lite senare kom dock en kär och efterlängtad gäst - årets första igelkott. Vi hade just beklagat oss över att vi inte sett till någon än - men svaret kom. Och utfordrades med lite råa ägg.
 
Ännu en efterlängtad "gäst" aviserade sin ankomst igårkväll - regnet. Och på morgonen när jag hämtade DN strilade ett stilla ljummet regn. Ska väl rensa luften en del.
 
Idag är det svårt att hitta någon ursäkt för att inte sanera här inne. Fast drar jag ut på det så utlovas sol till i eftermiddag. En eftermiddag - sen sådan - ska jag dock till Bodsjön - och dit har jag nog aldrig varit förr.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback