Personalvård?

2013-06-05, kl. 07.15 och Bo har namnsdag idag - herrar som Östman, Hultin, Jakobsson, Ledin, Nordlander med flera- Grattis! Och så till morbror Bo Sture förstås. Och "Inimarken" har ett år på sig att förbereda ett hejdundrande kalas! Förfesta dag - Ingemar Nilsson - grattis.
 
Fick en ryslig start idag. Hostan höll mig vaken från klockan 2 till dess jag borde stigit upp - men då rackarns somnade jag om och vaknade först tjugo i sex. Trodde att pencillinen skulle fixa snoret - men istället utökades krämporna med en förfärlig hosta - och understundom en något förhöjd temperatur.
 
Gårdagen var fin den också. Startade ute på Alviksskolan - där en invrig Lisa först fick läsa en egenhändigt skriven dikt - från fågelskådningen - och sen fick hon tillgång till alla sina nationellaprov - 12 prov fördelades på 5 ämnen. Lärde mig att Vänern är vår största insjö - eller var det  Vättern...?
 
Annars var väl det stora politiskt sett att SCB redovisade sin mätning. Den största av dem alla - som de säger dom s om det gått bra för. Men märkligt att endast ca hälften av urvalet svarat? Uppgift från Jörgen - undrar om det verkligen är så?
 
Idag pustar Pajala ut - rubrik i Kuriren efter att det är klart att gruvan drivs vidare. Läser att de gamla aktieägarna har kvar 3,1% av värdet - om det nu gäller oss småsparare också så ska man inte förakta 150 spänn heller?! Aktieaffärer görs med öppna ögon - och det kändes och känns bra med denna symboliska stöttning.
 
Skulle önska att facket också ger sin version av Lavalaffären - min bild är den som redovisas i den här artikeln - men skulle gärna höra andra sidan också - utifrån den här artikeln?
 
Annars är ju tidningarna denna årstid mest fyllda med balbilder. Gillar inte - men förstår nu. Några bilder kan ju vara ok men denna mängd - i alla tidningar. Men efter att ha läst Lars-Hendrik Andersson i lilla rutan på ettan så förstår jag att det handlar om personalvård. Journalister och fotografer tycker det är kul att vara ute bland alla glada och positia ungdomar. Inget ont i det - men samma fenomen gäller ju Lucior också - och det är väl samma skäl. Men kan undra vilka det är som njuter av att publicera foton av alla fula julgranar?
 
Nu måste jag ägna mig åt annat än att skriva här. Mot jobbet - och eftersom jag har lite kvar i bokföringsvägen så blir det nog en rätt lång dag. Och den ska sen toppas med fotbollsmatch på Likoarena kl. 19.00.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback