Tidig måndagmorgon

2013-03-11. kl. 06.15. Edvin och Egon har namnsdag. Gratttis till er - äg dagen idag. Själv förnimmer jag jag vibbar från barndomen - dom fanns här i byn både Egon och Edvin.
 
Och dom hade vetat att det är strömt vid grundet och att det finns ställen där man inte åker, En kunskap som fördes vidare från generation till generation. Även under kallaste vintern kunde vatten komma i dagern. Det första som mötte mig i morse var om en skoterolycka - med troligt dödsfall -  just där.
 
Har haft en riktigt helledig helg - blev halvdag basket även söndag. Själv var jag i Antnäs och såg Saras lag vinna över Polcirkeln med 107-28. Men mera spännande i Råneå där Lisa spelade. Fortlöpande sms-rapportering från Anke -  som avslutades med besked om 24-24 vid fulltid- Och förlängning - som visade sig vara "sudden" - och Ellen satte en tvåpoängare - och tjejerna var i final - i pojkklassen. Inte dåligt alls - slutade med silvermedaljer för tjejerna och dessutom vinnare av cupens faiar-play-pris.
 
Hade lycka att få en tidig måndagmorgon idag. Somna gott till Da Capo - och tror inte jag hörde avsignaturen. Men så vaknade jag också kl. 04.00 - och steg upp ganska omgående.
 
Tidningarna lästa - förutom den sorgliga olyckan ovan så "bjuds" vi också på väpnat rån och totalbrand i Avan. Polisen gjorde en utryckning med blåljus även tidigare på dagen - när vi åkte hem från basketen - vid lunchtid. Men tidningarna hjälper inte till att stilla vår nyfikenhet om vad det gällde?
 
Vemodig nyhet domininerar kvällspressen - prinsessan Lilian har avlidit 97 år gammal. Uppenbarligen har hon betytt mycket i kungafamiljen - och prinsessorna fick avbryta Maeleines möhippa för att vara vid hennes dödsbädd. "Damtidiningarna" bör sända en särskilt tacksam tanke till henne - tänk så mycket det skrevs om hennes och prins Bertils "hemliga" kärleksförhållande.
 
Nu är det en ny dag som ska levas. Viktigt idag; Hendrik i Boden börjar "mogna till" - 40 år idag. Stort GRATTIS till dig.
 
Och så hälsar vi de folkpartistiska riksdagsledamöterna Allan Widman och Eva Flyborg välkomna till länet , Piteå resp. Kiruna.
 
Får en ny arbetskamrat idag - Jörgen - som ska hjälpa och stötta våra lokalavdelningar inför valet. Tänkte mig att vara tidigt på jobbet - förebild så han jobbar både bittida och sent, ha, ha. Har jag/vi tur så har Jens fixat kaffe. Thomas räknar jag bort idag - sammanträdesmåndag.
 
Förhoppningsvis ska jag inte räkna bort träningen idag. Och så avslutar jag dagen med basket i Antnäs - Saras lag mot Överkalix. Basketen fasas nu ut till förmån för fotbollen - därav intensivt nu med att klara av uppskjutna matchen. Kan vara säsongens sista ikväll.
 
Ha en bra måndag alla.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback