Amerikansk deckare

2013-11-13. kl. 06.30 och Kristian och krister har namnsdag - grattis alla såna jag känner - och nu är det prick en månad till Lucia!
 
Och tänk att Kurirens Luciatävling lever än - undrar om inte den är jämnårig med mig? 
 
Bra dag igår - hann mycket på jobbet - hade 2 av 3 grabbar med mig på jobbet. Och efter en tripp till Sunderby Sjukhus och fika med Inger Lundberg tog jag mig tillbak till stan och TRÄNADE. För övrigt levererade jag lite varma kläder till Inger - som ska leverera dessa till Röda Korset i Älvsbyn. Motiverade bara en onödig bilresa med denna info!!
 
Får tillstå att efter arbetsdag och träning inte la två strån i kors ens - la mig framför TV:n och tittade på Vi som vet mest. Trevligt frågesport program - på de nivån att jag känner att jag kan en del iaf. En ung tjej - kanske dryga 20 år fick frågan om vilken av påskdagarna som Jesus korsfästet - och hon blev svaret skyldig. Får hoppas beroende på den blackout som kan inträffa - och inte brister i vår skolundervisning?
 
Av någon förunderig anledning fick jag för mig att jag skulle följa rättegången med stort R på TV24 igår - men jag lyckades aldrig få in det dom kallade för direktsändning. Senare på kvällen hittade jag några inspeldningar som visade sig vara kommentarer som journalisten gjorde i rättens pauser. Mer direktsändning än så var de inte. men säkert lika bra det - som någon av experterna sa - Alhem tror jag - det liknar mer och mer en amerikansk deckare. Det hade varit skönt att slippa det här - men får för allas skull hoppas på ett domslut som vi alla kan tro är rätt och riktigt. Men jag får tillstå att jag tvivlar på att det blir så.
 
Dagens tidningar hämtade och lästa. Glad men fundersam blir jag när jag läser om det nya äldreboendet på Bergviken. Nöjd att man provar nya grepp tex att natttjänstgöringen integreras - inte kan det ha varit gamlingarnas behov som styrt då man haft särskild peronal på natten? Men fundersam blir jag när man säger att de 72 sjukaste äldre nu ska få komma hit. Var har de funnits under väntetiden. Jag har alltid fått till svar att någon kö inte funnits och att alla äldre haft den vård och omsorg de förtjänat. Själv tror jag att Gertrud Sigurdson - fd socialministern - har rätt - det finns många äldre som tvångsvårdas i sitt hem. Dessvärre tror jag att så kommer att förbli när jag ser Luleå kommuns planer för framtiden. Hemtjänsten i all ära - men gränsen för när man vill bo hemma ligger nog långt under det vad kommunen planerar för.
 
Nu ska jag beställa flygtaxi för två av "mina" landsmötesombud. Sen drar jag mot jobbet. Ha en bra onsdag - herregud - redan mitt i veckan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback