Harmoni

2013-11-21- kl. 06.30 och Helga och Olga har namnsdag. Dagens namn är i  harmoni med varann - och så visar det sig att Olga är en rysk variant av Helga? Hur man nu kan vara säker på vad som är ägget och vad som är hönan?
 
Lika bra att erkänna - det blev ingen träning igår heller. Jobbade lite längre istället - och sen gjorde jag rakt ingenting. En liten middagslur - och sen TV. Såg bland annar programmet - Döden, döden, döden. Som bland annat handlade om när Ing-Maries son förolyckades. Mäktigt och berörande när det är någon man känner som drabbats.
 
Vintern tar sig - minus 16 är nog en temperatur som jag gillar. Får vi nu bara lite nysnö på det här så kanske tom jag kan börja känna julstämning.
 
Kan väl tycka att om man sagt B - och faktiskt en hel del uppgifter till - så borde man faktiskt säga A. Dvs tala om vilket företag det gäller - så inte oskyldiga ska misstänkas. NSD ettannyhet om "Mardrömsjobb".
 
Kuriren har "Miljardprojektet på gränsen växer" som toppnyhet. Slås av att båda nättidningarna har papperstidningens nyheter ute redan nu. Så var det inte innan nya webben. Måste för övrigt tillstå att jag tycker nya webbtidningarna är SÅ mycket bättre än de gamla. Fast jag hör de som tycker tvärtom också, Dom är väl lite mer konservativa än jag (är) det tar lite längre tid.
 
Får ett tråkigt besked via Kurirens debattsida - "Bli helst inte sjuk i Norrbotten". Ingen nyhet att det funkar så dåligt - men blev riktigt berörd då det nu drabbat en bekant till mig. Hittar dock inte var debattinlägget event. finns på nya webben?
 
 Dystra prognoser från Kalix. Hittar inte det heller - men det handlar om en prognos på minus 12 miljoner för socialnämnden. Och ovanpå det har man nu lovat att avskaffa de delade turerna. Snacka om utmaning.
 
Och nu har landstinget antagit en strategi som bland annat garanterar att mulitsjuka ska kunna bli inlagda direkt på sjukhus - och inte behöva vänta oändliga timmar på akuten. Det var väl det införande av en geriatriksjuksköterska på akuten som skulle fixa det tidigare - men det fungerade inte då heller!
 
Och "Roffes värld" rekommenderas till läsning - förstås. 
 
Nu tar jag tag i torsdag - det blir jobb som vanligt. Ackompanjerat av sändningen från landstinget. Och det blir nog ingen träning idag heller. Ny vecka, ny måndag, nya tag! Påminner mig om min realskolelärare som vid något tillfälle påstod att jag var en måndagsmänniska - nya tag sköts alltid upp till måndag. 
 
För övrigt ska ni inte glömma att gratulera Lars Leijonborg, Linda Sundström och Roland Sundström på deras födelsedagar. Grattis från mig!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback