Mer snö till folket!

2013-11-19. kl. 06.00 - och Elisabet och Lisbet har namnsdag. När jag skriver ner dagens namn - kommer blixtsnabbt någon person för mitt inre. Idag kom tant Elisabet - hon som skötte telefonväxeln här i byn när jag växte upp - på 50-talet - då vårat telefonnummer var 134. Hon skötte även om förmedlingen av telegram - då fanns telegramblanketterna på insidan av telefonkatalogens pärm. Fanns vanliga och lyxvarianter. Nu finns vare sig det ena eller andra - inte tant Elisabet, inte telegramblanketter och inte ens längre telefonkatalogen! 
 
Bra fart på mig igår - iaf på den tid jag var på jobbet. Drabbades av lättja och avslutade jobbet redan kl. 14. Tror jag var helt ensam hela dagen - utan ett endaste besök?
 
Ligger i framkant - gjorde verkligen inte många knop när jag kom hem - men tog iaf fram mina adventsljsstakar och stjärnor. Är riktigt sugen på tre nya stjärnor till fönstrena mot vägen - skulle vilja ha stora oranga i papper - såna som fanns förr. Var letar jag?
 
Vaknade före 4 idag - och steg upp 10 över. Skönt utvilad. Hämtat tidningarna och läst dem.
 
Inte oväntat fanns tingsrätten 22-åringen skyldig. Stort i båda tidningarna förstås - här Kuriren.  Hittar en superny nyhet när jag hämtar länken - om en drograttfylla och polisjakt. Skönt att man lyckades stoppa honom.
 
Snabb och oväntad nyhet igår - kommunalrådet i Arvidsjaur Jerry Johansson avgår med omedelbar verkan. Måste vara fler än jag som undrar - varför denna brådska? Uttalandet om att han ju inte tycker att han blir yngre skingrar ju inte dimmorna precis. Om jag "stalkat" rätt är han 46 år!!
 
Gillar ledaren i Kuriren idag - och inte minst det faktum att Domherrarna i Boden nu får juridisk hjälp. Visst är det märkligt att den genompolitiserade Hyresgästföreningen har förhandlingsmonopol? För tidigt uppe - ledaren inte ute på nätet - men rekommenderas.
 
Förvånad att debatten/kritiken mot införandet av ännu en öronmärkt månad i föräldraförsäkringen är så tam? Har jämställdheten flyttat fram positionerna? Läser att Ikea nu lanserar samma katalog i arabvärlden som i Sverige - dvs kvinnor får förekomma på bild. Och leksaksaffärerna har tagit bort de stereotypa bilderna där flickor drar barnvagn och pojkar kör traktor!
 
Men åter till föräldraförsäkringen. Det är naturligtvis en lika god liberal åsikt som någon annan - att hävda familjens rätt att själva välja fördelningen. Och det är ju inget som hindrar - inte heller med folkpartiets nya förslag. Men i alla andra sammanhang så är det ju så att den som betalar också har rätt att ställa krav. Själv har jag svårt för att tänka mig att fortsätta "göda" ett system - nuvarande fördelningen av föräldraförsäkringen - där de flesta är förlorare. Kvinnorna - som har i snitt 3,6 miljoner mindre i livsinkomst, männen som är i underläge i vårdnastvister - och där frånvarande fäder är överrepresentade bland (främst) pojkar som det går snett för. För att bara nämna några negativa effekter som är att hänföra till det ojämlika uttaget.
 
För övrigt så önskar jag mig bara en enda sak till denna tisdagmorgon - mer snö till folket! Gillar inte att gräsmattan sticker fram sitt brungröna fula nylle!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback