Varde ljus

2013-11-29, kl. 06.30 - och Sune har namnsdag.
 
Så sa jag "varde ljus" och tände på. Nya pappersstjärnorna i tre fönster och tre adventsstakar. Och trots förkoll så fick jag pilla lite med ena ljusstaken för att få liv i den! Och så har jag kollat uppifrån vägen - tror att de hänger hyfsat rakt och i samma höjd!
 
Härlig dag igår, Först kom Lars A med en "strutzlimpa" som han bakat. Och den smakade precis som på fars tid. Sen idkade jag "svartaxi" - hämtade faster ute på Kolkgatan och sen for vi och hämtade Aina på Kallax. Medan vi fikade såg vi blåljus dra förbi på väg ut mot Hertsön. Kan tro att det var på väg till den här branden. Ett totalförstört hem för en tvåbarnsfamilj så här precis före jul. Så tragiskt!
 
Bättre lycka här - där en vaken pensionär lyckades förhindra brand i ett hyreshus - av trä. Torrkokning!
 
Och Kurirens ettan nyhet är en fortsättning av biltestverksamheten i Arjeplog. Idag handlar det om biltester utan bensin. Nu testas vätgas. Undrar om de inte kan hitta på något bättre namn för det - vätgas låter jättefarligt. Skulle länka till TV24 som också hade detta - men minsann det blev bara så här.  Undrar om ni också ser att det står "nypon" i sökraden. Trodde annars det var "fikon fick du" som var uttrycket när man dras vid näsan?
 
Och NSD kör vidare med missnöjet bland sjuksköterskorna. Bra tajmat att politikerna är ute och pryar just nu - läste på FB att Jens skulle vara p barnkliniken idag.
 
Ofta kommer jag inte ihåg vad som döljer sig bakom rubriker - trots att jag just läst tidningarna. Så var det med Ljus i mörker - men jag håller verkligen med. Härlig tid vi går mot nu - med massor av skidor i olika format. Lite rädd bara att media skruvat upp våra förväntningar på både Kalla och Hellner. Såg för övrigt något inslag om skidskytte igår - tydligen bara mörker för både damerna och herrarna!
 
Riktigt kul för en som sitter i styrelsen för Kalix Folkhögskola - NSD uppmärksamma vår nya journalistutbildning.
 
För övrigt belönades jag med renköttsoppa hos faster igår. Och den var lika god som fars älgköttsopa brukade vara.
 
Hoppas nu på en lika bra fredag - som torsdag var. Risken är att den blir lika matrik. Ikväll är det julfest i Tigerburen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback