Värsta vädret

2013-11-08, kl. 06.30 - och Vendela har namnsdag. Känner nog ingen så personligen men väl användbar för att vända texten till svart.
 
Värsta vädret idag. Möttes av bautalapphandskar när jag hämtade tidningarna. Men efter att ha läst på FB om att det regnar i stan kanske det rent utav är ett "bästerväder". Iaf gör det väl ungarna glada - rena snöbolls- och snögubbevädret.
 
Torsdag blev en lång arbetsdag. Fast inledde med mammografi kvart i nio. Med bästa kusinen förstås - som hade tid kl. 9. Och grannar träffade vi förstås som vanligt - inte så många men kul att se flickorna Lindfors på nära håll - annars vinkar vi bara då jag passerar med bil.
 
Skjutsade Thomas och André till flyget - så arbetsdagen började inte förrän kl. 10 - men så blev jag kvar till 17 också. Och avslutade med att åka tll postterminalen och fick iväg de brev jag förutsatt mig att fixa. Skön känsla! Och Jörgen nöjd!
 
Kan inte påminna mig att det annars hände något mer upphetsande. Ett par besök hade jag - bland annat av trevliga Anne från Arnemark. 
 
Få se om det blir mer action idag. Inget upphetsande precis i tidningarna. Ettorna toppas ju förstås av rättegången i Piteå. Smärtsamt att läsa - "Varför dödade du mitt barn" - "Jag kan inte stanna i det land som tog min dotter ifrån mig". Inte så svårt att sätta sig in i hur det känns för mamman - fast ändå kan man nog inte det. Och nämndekvinnan som var glapp i käften har lämnat in. Nu fick det som vill avskaffa/minska antalet nämndemän vatten på kvarnen tex Alhem som annars brukar ha så kloka synpunkter.
 
På ledarsidan vädrar Marika Formgren sitt ogillande mot "dagis". Utan någon som helst fakta så sätter hon likhetstecken mellan utbyggd förskola och sämre skolresultat. Trots att det finns forskning som visar på precis motsatsen. Men de "glömmer" hon. Själv tror jag på en tidigare skolstart - precis som i många andra länder. 
 
Minsann inga uppdateringar alls från ledarsidan på nättidningen.
 
Och Löfven ger besked idag - en stor smocka till Jonas Sjöstedt skriver Aftonbladet. Fast för mig känns det som om nyheten är några dagar gammal? Fast det kanske bara varit medias spekulationer. Och glädjande tydligt besked från Björklund!
 
Nu har tiden sprungit ifrån mig igen - fastnar på en och annan länk i tidningarna - och det tar sin tid. Idag blir det förmiddagsjobb - arbetsgrupp på kommunen kl. 13. Och få se om jag skulle hinna lite ärenden på stan också. Ingen kan beskylla mig för att nöta stans gator i onödan.
 
Ha en bra fredag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback