Dagen efter

2014-04-10. kl. 06.00. Ingvar och Ingvor har namnsdag. Grattis! Och så ett stort grattis till kusin Lasse som fyller 70 år idag.
 
Måste erkänna att det känns som dagen efter idag. Dagen efter partiledarbesök. Har ju gjort några sådan under mina 37 år som ombudsman. Men ändå är det en viss anspänning. Alla möten ska ju ges så bra inramning som möjligt - men extra viktigt när det är partiledaren. Våra medlemmar träffar ju inte honom live så många gånger. Och då ska de kunna njuta honom under trevliga former och så länge som det är möjligt. Igår gick allt perfekt. Femtiotalet medlemmar och sympatisörer serverades paltlunch med god kaka till kaffet - och hann sen både lyssna och ställa frågor till Jan under 50 minuter. Tack till Helmers i Alvik för god service - och till mina medarbetare som gjorde det möjligt.
 
Lite kul att Jan som symbolisk present för sitt besök fick en Northland matchtröja signerad av alla spelarna. 
 
Idag har jag fått knäppa igång motorvärmaren - minus 9 grader. yr.no har lovat snö idag - men ännu inte. Mellan 18-24 ska det komma 1,9 mm - men det kanske inte är så mycket?
 
På Kuriren konkurrerar granskning av skolmaten ut Jan Björklund. Men NSD och fotograf Göran Ström publierar en fin bild av Jan där han har högläsning för barnen på Alviksskolan. Kul att en av våra nya kandidater i Luleå  Ade - hade med sin dotter som går i den klassen. Journalisterna hade undrat hur det kom sig att han kom just till Alviksskolan. Mina barnbarn Sara och Lisa har svaret!
 
Apropå Kuriren artikelserie om skolmaten blir jag lite kluven. Visst har också upprörts över att det serverats plättar gräddade i Skåne vid våra skolor. Men att skrämmas med nötfärs och griskött från Europa och kycklingar från Thailand känns märkligt när vi med glädje åker dit turistar och njuter av maten. Men det handlar om frihandel och upphandling och skulle kräva en hel egen debattartikel för att belysa.
 
Utan att värdera innehållet - ett gäng sossar skriver idag bland annat - så har Kurirens insändarsida verkligen fått ett lyft. Lagom blandning av korta och långa inlägg - och fint illustrerad.
 
Och dagens horoskop tillskriver mig egenskaper som väl inte mina medarbetare skulle instämma i utan invändningar. Kommer att hamna i medelpunkten i en diskussion idag. Och uppmanas att framstå så positiv som jag i verkligheten är. Verkligheten är nog den att det är jag som får stå för den krassa verkligheten - inte minst den ekonomiska - och det upplevs nog inte alltid som positivt!
 
Men so what - idag är sista dagen att beställa valsedlar. Tror nu att jag har sista kandidatförklaringen på plats. Blir en resa till Thord på länsstyrelsen. Och kanske snippar jag förbi Magnefique - 20 % på alla byxor!
 
Ha en bra torsdag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback