Firabel

2014-04-23, kl. 06.30. Idag firar vi Georg och Göran. Grattis! Och idag skulle svärmor Elma ha fyllt 93 - börjar med andra ord vara runt 10 år sen hon lämnade oss - alldeles för tidigt hon också.
 
Skönt att vara tillbaka med full styrka på jobbet igår. Förvisso med T1 och J1 som bara gick om varann - en fm - en em. Och två riktigt förkylda gossar T2 och J2. 
 
Hade överraskat mina gossar med att märka ut deras handdukar på toa med fina stjärnor i olika färger. Och en stjärna på deras skrivbordsunderlägg i samma färg så det skulle veta vilken som är deras. Började illa redan på annandan - då Jens kastat sin för att den såg ut som SD;s partiblomma (fick byta till orange) och Jörgen kom bärandes tillbak med sin - vet inte vad han trodde det var.
 
Supervalårets första materialleverans - 25 000 "Maritfoldrar" - skönt att ha unga starka grabbar till hjälp - min kotkompressioner gav sig tillkänna bara jag närmade mig en kartong.
 
I övrigt flöt dagen på rätt normalt - tom med Max GI-burgare till lunch.
 
Normalt eller inte - en liten tupplur som skulle äga rum från 17-19 - slutade i uppvaknaden kl. 20.30. Och fortsatte redan ca 22 - och sen sovmorgon till kvart över fem. Borde vara i fas med sömnbehovet nu.
 
Verkar som om staden Boden inte bara är en stad i politiskt förfall. Kuriren berättar om en stad vars gator i centrum varit uppgrävda i två år. Smäföretagarna i handeln går på knä.
 
Och enligt samma tidning är det nu Luleås "tur". Såg någon tendens redan igår. Som vanligt förstår jag inte riktigt avstängningarna - men får väl hitta någon väg till jobbet iaf.
 
Huvudnyheten i NSD är att försvaret gläds över regerinens nya miljarder. F21 chefen ser en ljusning. Ingen länk.
 
Det händer att jag håller med NSD:s ledarsida - så idag. A-kassan urholkas - 2.200 kronor mindre på 11 år. Kan därmed konstatera att urholkningen började redan under s-regeringen. Tycker det är synnerligen märkligt att inte alla system - både in och ut - har indexsäkrats. Varför ska tex maxtaxan ligga till i krontal - medan värdet/kostnaden därmed minskar realt varje år?
 
Dagens ord är "firabel" - sparar jag på till jag ska göra högskoleprovet om ordförståelse. Kolla in ni också. Förvisso är jag gammal - men att det betyder "extra knäck" hade jag ingen aning om.
 
En annorlunda dag idag - dop i Haparanda. Efter två inställda försök bär det nu äntligen till för lille Oscar. Ska bli trevligt. Haparanda kyrka har jag nog aldrig varit in in. Invigdes - den nya 1967 - efter att den gamla brunnit. Kyrkokunskap - det ni.
 
Ha en bra dag.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback