Konsten att göra ingenting

2014-04-19. kl. 07.30. Olaus och Ola har namnsdag.Kan misstänka att det är namn av samma stam. Eftersom Ola las till rätt sent.
 
Min dag - långfredag - blev en riktigt bra dag. En dag i konsten att göra ingenting. Började dan med en kaffekopp - införd endast morgonrock - kl. halvnio. En test av vädret - som gav vid handen att det var läge för en plats i solen. Och så blev det också. En bok - "En man" av Torbjörn Flygt - och ett korsord blev dagens skörd. Under sex timmar - visar att temport inte var särskilt högt. Mellan raderna och kryssandet lutade jag mig bara tillbaka och njöt. Tillvaron ackompanjerad av fågelkvitter.
 
Väntade också på kusinens son med familj - som anlände vid 15-tiden. Kul att träffas - inte setts sen förra sommaren. Händer mycket med 1-åringar och 5-åringar på ett helt år.
 
Avslutade dagen med besök hos kruttanterna - 92 och 87 - och deklarerade åt dem. Gofika förstås!
 
Har hämtat in tidningarna och tagit del av. Minns artikeln om familjen i Älvsbyn som fick rätt mot kommunen. Så hoppingivande. Deras son blev felaktigt placerad i särskolan - trots att han bara hade dyslexi. Särskilt viktigt eftersom jag vet fall i Älvsbyn tidigare - där man brustit i hjälp just åt dyslexielev. Dock inte så långt som särskola i det fallet.Svärt att hitta någon länk till detta - PT har låst in den - men här tror jag ni kan se vad det handlar om
 
PÅ nätet hittar jag den tyvärr nästan obligatoriska helgolan yck- denna gång fyrhjuling i Bälinge. Och skoterolycka i Jäkkvik - och skoter genom isen i Kiruna. Måste det vara så här.
 
Nu sitter jag och funderar hur använda den här lediga dagen på bästa sätt. Ser inte ut som om jag har vädret med mig. Fortfarande lite för mycket mul för stallväggen. Men tar väl ett ryck i köket först - får vi se var det bär hädan sen.
 
Och efter den enlgt konventionen sorgesamma långfredagen är det nu dags att fira den Glada Påsken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback