Ryskt tema

2014-04-08, kl. 06.00 - och Nadja och Tanja har namnsdag- Grattis. Ryskt tema på dagens namnsdagsbarn!
 
Det bästa med att jobba hela helgen är att man inte fattar att det är måndag. Fast egentligen gillar jag ju måndagar så jag vet inte riktigt hur förålla mig till detta faktum.
 
Iaf en ruschig måndag. Valledning klockan 8 med "gossarna". Sen dök en förstärkt landstingsgrupp upp. Det blev tyst när alla sen lämnade mig för att delta i Svenskt Näringslivs framtidsdag. Där hade jag också velat vara - men någon får offra sig för att valsedelsbeställningarna kommer in i tid. Första leveransen till länsstyrelsen igår. 
 
Kom hem en bit in på Fråga Doktorn. Hann med lite klädvård - men det var allt. Sen väntade JB.
 
Det är bedövande vackert ute denna morgon. Precis när solen stiger upp ser det ut som om Klostret står i lågor. Första morgongen jag såg det trodde jag ett kort ögonblick att det var på riktigt. Men nu kan jag bara njuta det som utsikt från köksbordet och min datorplats.
 
Kuriren slår upp stort om en kille som sägs missa a-kasseersättning efter fackligt slarv. När han blev uppsagd och anmälde sig till a-kassan visade sig att infon från facket inte gått fram. Men förstår inte riktigt upprördheten - om han betalar in det han skulle betalat under kvalificeringstiden så får han ersättning. Finns inte på nätet - inte ens som plustjänst.
 
Dramatiken i fullmäktige i Boden får bara en lite ruta på ettan - men sen en helsida. Vilken valammunition till den gamla alliansen att sossarna nu står ensamma och totalt "regeringsodugliga".
 
NSD inleder en serie om "Tysklands malmfälten" - om hur hela stadsdelar måste flytta när man jagar brunkol. Priset för avvecklingen av kärnkraften i tyskland. Undrar vem som velat betala 7 kronor om dagen för denna nyhet? 
 
Annars är mitt irritationsobjekt nr 1 nu Telia - igen. Fick en gratis försäkring för min nya telefon. 3 månader skulle det gälla - och till försäljarens försvar ska sägas att han poängterade flera gånger att jag måste säga upp den själv. Vilket jag försökte - i god tid - en månad före utgången. Blev med minimaltext hänvisad till Telias hemsida - där sökte jag på uppsägning av försäkring men hittade inget. Till slut skickade jag ett meddeland - och fick snabbt svar. Men se - jag kunde inte säga upp försäkringen före det datum den gick ut. Då kunde jag skicka ett sms. Alltså - så uppenbart att man kalkylerar med att folk som jag ska glömma att säga upp den. Undras om man inte skulle tipsa konsumentminister Ohlsson om detta bedrägliga förfarande?
 
Denna tisdag var helt blank i min almanack. Men jag är övertygad om att den kommer att fylla - fullt ut. Börjar nu med att ta hand om tvätten som skött sig själv i natt. Sen blir det jobbet. Tror alla gossar utom Jens är med idag - landstingsfullmäktige för honom. Kurirens horoskop hävdar att jag användet min energi på ett listigare sätt än förr - och att jag ska unna mig en skapande vila. Det blir väl Northlands finalmatch på TV ikväll - fast någon vila blir det väl knappast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback