Stilla veckan

2014-04-16, kl. 06.00. Idag firar vi Patrik och Patricia. Och stilla veckan sägs det vara - och Dymmeldagen. Läsa på om var det kallas "dymmel - den frågan kan du få i "ring så spelar vi".
 
Intensiv dag på jobbet igår. Åkte med Jörgen in till jobbet. Men sen fick jag uppdrag att skjutsa Lisa till träningen på kvällen. Så jag fick en retur också med Jörgen - för att hämta bilen.
 
I väntan på att Lisa tränade var jag och handlade i Sörbyhallen. En fantastiskt fin affär - otroligt att de kan driva en så fin affär med brett och kvalitativt utbud. Verkligen värd att "stödhandla" i om/när ni passerar. Själv köpte jag basturökt skinka som skivades enligt mina önskemål. Säger bara - den doften!! 
 
Den är ljuvlig - den här morgonstunden. Blickar ut och ser klarblå himmel. "Ser" frostig luft - efter jag kände den för en stund sen. Och solen smeker över kvarvarande snö,  den bruna gräsmattan och runtomkring liggande byggnader. Snart är det mer bar gräsmatta än snö! Byns son Kjell Swärd skrev för många år sen i en "klokbok" att om Sunderbyn legat utomlands så hade vi tyckt det var exotiskt. Ligger mycket i det.. 
 
Kuriren flaggar för vårens plåga - tjälskotten. Själv försöker jag ta reda oå om det finns någon skillnad mellan potthål och tjälskott. Kanske potthål är gropar och tjälskott bucklor upp? Fast alltihop är iaf tjälskador och ett kostsamt gissel.
 
NSD gör repris på det 10 år gamla Kalamarksmordet. För min del känns det inte nödvändigt att riva i såna fruktansvärda händelser.
 
Ovisst för Måttsundsbacken - och inte bara för att snön saknas. Ingen vill driva den. Ingen vill investera i något som man inte äger. Nog svårt att sälja den också - men förstås värt ett försök.
 
Väldans politiskt spännande i Boden. Majoriteten har haft en utveckling som "tio-små-negerpojkar" . först hoppade MP för att de inte fick igenom gratis busskort. Och nyss hoppade vänstern av en massa skäl - men främst för att man röstade med oppositionen och revisorerna och inte gav ansvarsfrihet till socialnämnden. Dess ordförande - tillika ny kommunalrådskandidat för sossarna vingades att avgå. Nu har alliansen med stöd av ändrat majoritetsförhållande krävt nyval till socialnämden - och lanserat en sjukvårdspartist som ordförande. Blir spännande att följa! Att satsa på att sossarna inte blir omvalda till hösten lär inte ge mer än pengarna tillbaka.
 
För övrigt gläds jag åt att Skellefteå vann över Färjestad igårkväll. Färjestad är ett lag som jag inte har några känslor alls för - tog många år innan jag fattade att det var ett värmlandslag ens.
 
Stilla veckan till trots är det nu dags att sätta högsta speeed. Påsken blir som en deadline till vilken man kämpar för att ha gjort så mycket som möjligt - så man i lugn och ro kan njuta av några dagars ledighet. Så tar man nya tag efter - kanske tom på annandagen - om vädret är med arbetsgivaren - dvs "mul".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback