Våga vägra herbre

2014-04-15, kl. 06.00 - och jag vaknade pigg och glad redan kl. 04.15 - och steg upp också. Vaknade faktiskt av en riktig duns - som om någon slog igen en dörr i ilska. Tänkte ambulans - men det verkar som om alla i huset är hemmavid - så nog bara i mitt huvud - förhoppningsvis.
 
Och Olivia och Oliver har namnsdag, Båda sprungna ur samma olivträd. Grattis till er. Och igårkväll glömde jag ringa och gratta faster Inga-Maj - får åtgärdas idag. Så får jag kolla att det funkar med hennes "sjukresa" också.
 
Hemsk abstinens hela förmiddagen igår. Kom inte in i min mailbox. Tack vare FB kunde jag så småningom få besked om att felet denna gång inte satt mellan stolen och skärmen - utan att det var en switch som ballat ur. Men så beroende man är av att kunna gå in i mailboxen och kolla. Vad jag än tog i på "att-göra-listan" så krävde det info från mailboxen.
 
Dagen flöt på rätt bra ändå. Orkade dock inte stanna och fira våra guldhjältinnor. Nöjde mig med att se på webben och nyheterna.
 
Nada upphetsande på kvällen - rätt tidigt besök av JB.
 
Hat etsat sig fast - ett herbre som fattat eld i Edet. Säger bara våga vägra herbre. Är säkert en korrekt stavning - men slitet ur sitt sammanhang skulle jag aldrig kunna ana att man menade "häbre". Eller ännu bätte överensstämmelse med talspråket - "häbbre", "häbbare".
 
Kuriren meddelar att Teliajobb i Luleå flyttar till Indien. Själv fick jag 210 kronor netto i utdelning från Telia igår. Tackar och bockar!
 
NSD berättar att kommuninnevånarna i Luleå är nöjdast i landet. Med 75,1% Med en tiondelsprocent placerade vi oss över gränsen 75 som var gränsen för mycket bra. 60 betecknas som ett lågt betyg - en något konstig skala kan tyckas - men vi får glädjas åt tiondelen som gör skillnad! Dock får vi inte veta hur vilken procent andra mycket bra kommunerna - Vellinge, Bjurholm och Höganäs - fick?
 
Så är det förstås mycket guldfärg i tidningen idag också - basketguld. Kul!
 
Nu har jag 1 timmer och 45 minuter till min alldeles egna svartaxi kommer. Idag hämtar Jörgen upp mig. Vi ska ha lite "valstab" kl. 8 - alla "gossarna" och tant Ylva är på plats. Hyfsad åldersspridning har vi 29-66 . och så kommer "luffarna" efter lunch och drar ned medelåldern. Dock lite taskigt med genusperspektivet - bara en av 7 - tur man är stark!!
 
För ca 15 år sen var jag nog Natomotståndare - har glidit på skalan och är nu helt klart för. Kul att se att opinionen också svängt - från 17 procent positiva 2012 - till 29 procent 2013. Dock varnar debattöerna för att Ukrainakrisen kan ha minskat positiviteten. För egen del har den stärkt både min tro på Nato och EU. Känns skönt att inte vara ensam i skuggan av en galen rysk ledning!
 
Ha en bra tisdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback