Vanlig men lugn "söndagsmeny"

2014-04-27. kl. 07.30 - och provar sätta en länk här för att få svart text.
 
Hann väl vad jag tänkt mig igår. Började med en snabbtur till Boden för inköp av nya skor. Stack halvtio - och räknade med att vara hemma till 11. Kom strax efter - och då hade jag minsann missat stockholmarnas avfärd. Eftersom bilen inte var framkörd för packning när jag åkte räknade jag kallt med att hinna tillbaka. Brukar ta tid att packa ihop en tvåbarnsfamilj. Men igår var de för snabba för mig. Fick skicka ett "kör-försiktigt-mejl".
 
Sen blev det kaffe och deklaration hos Doris. Och visst hamnade jag sen på jobbet ett par timmar - fast jag inte skulle. Lite inhandling ovanpå det. Och sen var jag hos Åse tlll klockan 19. Och inte visste jag att dockan i barnen Hedenhös hette Veda heller.
 
Har följt det vanliga söndagsmorgonrutinerna. Översovning två timmar till halvsjuk. Inhämtat DN till kusinen. Gjort en omvärldsanalys via nätet. En vanlig med lugn "söndagsmeny" vad avser nyheter. Skjutning på stockholmskrog som tyvärr börjar vara "vardagsmeny", Nazistflagga hissad i Kalix. Ett antal stug och uthusbränder. Och väldigt knappa uppgifter om mordet i Boden - om det nu handlar om mord?
 
Nu mitt i naturen både via TV och i verkliga livet. Fåglar kvittrar och jobbar intensivt här på Berigårn. Igår hörde jag för övrigt storspoven. Tyvärr är det allt för många hundägare som inte respekterar kopplingstvånget utan låter sina hundar härja vilt i fåglarnas häckningsområden. Sädessärlan hade visat sig på Ensittarvägen. Men själv undrar jag om någon sett till tofsviporna? Det brukar koka av såna längs Mariebergsvägen - men vare sig i fjol eller i år har jag sett en enda en?
 
Nu ska jag rörja lite här hemma - och packa in en massa böcker i bilen. Sen bär det iväg mot staden. Ska deklarera åt familjen Sundström. Tror det blir årets sista. Fast för stiftelser och idella föreningar har deklrationsdatum flyttats fram till 1 juli. Det förklarade varför inga deklarationsblanketter kommit til jobbet.
 
Skön söndag tillönskar jag er alla. Och särskilt kusin Kerstin "faster Marianne" Grönborg som fyller år idag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback