Sällsynthet

2014-02-04, kl. 07.00 - och idag har Anselm namnsdag - en riktig sällsynthet. 2008 var det 382 som bar namnet - varav 18 som hade det som tilltalsnamn. Och 2005 var det 5 som fick namnet - varav bara 1 som tilltalsnamn. Grattis till Anselm och Ansgar! Avdelninen onödigt vetande!
 
Väl egentligen inte nödvändigt att rapportera att det blev förlust mot Gammelstad igårkväll. Absolut ingen nyhet - de brukar bli så. Men förlust med bara 15 poäng mot Gammelstad räknas nog som en "seger". Nästa gång så tar vi dom! Känner att gamla fotbollsderbykänslan - SSK-GIF infinner sig!
 
Ser att Gammelstads flickor 99 gått vidare i riksmästerskapen - får väl trösta mig med att Gammelstad är min moderklubb vad gäller basket.
 
Inte mycket i övrigt att orda om för gårdagen. Utom att den drog iväg lika fort som alla andra dagar. Jo föresten - passerade en snabbis hemma innan basketen - vrålhungrig. Och fann en pyts med mat i trappen. Och inte vilken mat som helst - stekt saltsill, potatis och rivna morötter. Lyckligt ögonblick!
 
Lyckligt ögonblick också att konstatera att temperaturen iaf håller sig på rätt sida av nollstrecket - minus 4. Dock ingen mer snö. Skulle vilja ha en historik översikt för snödjupet.
 
Konstaterar att kombinationen ungdom och kvinnor inte ger några stora feta rubriker. Fick söka länge innan jag hittade något om JVM-guldet i skidstafetten. Långt ner - och knappast motiverat av att nyheten skulle vara gammal.
 
Även lokaltidningarna står för sällsynthet idag. Iaf ledarsidorna. I Kuriren har Gary Bergqvist moderatpolitikern Kristoffer Tamson i örat. Har gått ut och varnat personalen för en vänsterseger i valet. Osedvanligt klumpigt i en politiskt styrd organisation. "Korkat agerande" - ganska fet rubrik det!
 
Och i NSD idkar OA självkritik för styrningen av Vattenfall. Förvisso får Maud Olofsson rejältmed kritik - men OA påpekar att förfallet började redan under sossarnas tid.
 
För övrigt har Maria Stenberg en bra krönika om politikers arbetsvillkor. Viktigt att komma ihåg att det faktiskt är en mycket liten minoritet som skor sig. Den stora massan bär upp demokratin i en ganska oglassig tilvaro.
 
Tar med mig Marias uppmaning när jag idag avslutar arbetsdagen med sammanträde i kommunens arvodesgrupp. Lite stolt att den samlade oppositionen utsett mig som representant i den.
 
Sköt om eran tisdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback