Kylan dämpar

2014-01-25, kl. 07.30 - och Paul och Pål har namnsdag. Paul förkortning av Paulus och Pål förkortning av Paul - logiskt för en gång skull.
 
Jodå-sonen kom i mål igår i Dubai - på tiden 3.59.20, Själv gjorde jag en marathondag på jobbet - från strax efter 8 till strax efter 18. Bestämde mig för att det på att-göra-listan som varit prioriterat i mer än två veckor - faktiskt skulle vara gjort. Och så blev det så när som på en haltimmes jobb som ska utföras före kl.13 på söndag - vilket är den tid man numer måsta posta brev för att det ska komma fram på måndag.  Jag säger som Jan Bergsten i dagens NSD - på vems sida står utvecklingen?
 
Kylan dämpar uppenbarligen - minus 31 idag - för jag har inte alls samma lust att morra som jag hade igår. Tänkte igår på Max-gate förstås och så på media som - medvetet eller omedvetet - gör SD till martyrer. Nu snyftar man ihop för att övriga partier inte vill demonstrera mot våld tillsammans med SD. Ett SD som aldrig någonsin  deltagit i demonstartioner mot rasism, nazism och våld. Nu vill de ha ut övriga partier på banan - för att det påstås att en av deras medlemmar ska ha misshandlats på en fest. Som av en slump sker detta i tiden ungeför samtidigt som Kent Ekenroth blivit avvisad från en restaurang i sthlm. Båda hävdar att det är för att de är sverigedemokrater - i fallet ekenroth är andra bilden den att han kallat en kvinnlig gäst för hora. Men ingen media försöker ens ifrågasätta varför den norrbottniska sd-medlemen blev misshandlad. Om han nu ens blev det? Dåligt - idag skriver Mats Ehnbom att "Vår skyldighet att berätta hela historien" - om fallet styckmordet - men tyvärr gör man det allför sällan.
 
Kuriren ska dock ha heder av att de faktiskt återgett vad som stod i Max-koncernens brev. Nämnligen att "Om oppositionen (s+v) vinner valet vill de höga både restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga" - ett kallt konstaterande som väl gäller (iof är väl inte sossarna kända för att hålla sina vallöften - delade turer mm). Sen skriver man att det vore en katastrof för Max och branschen. Dvs förslaget är en katastrof - inget annat. Inte att det är en katastrof om det blir regeringsskifte - inte att personalen ska rösta på alliansen.
 
Nya kommunalrådet Niklas Nordström försöker gjuta olja på vågorna - men han har mycket att bevisa. Igår hade fd riksdagsledmoten Sten-Ove Sundström en insändare om bojkott - och idag uppmanar Swedenmark på NSD:s ledarsida till detsamma.
  
Och Maxida Märak ska bojkotta Jokkmokks marknad - för att kommunledningen tror att  det ryms både en gruva och rennärigen. Och på den mig närliggande skolan - Kråkbergsskolan är det en protesstorm mot att man får byta sin mac mot PC. Inte svårt att hålla med Krister Hammarbergh - - vi som följer vad som händer i Kiev inser att vi har små bekymmer.
 
Gläds åt kylan - men längtar efter mer snö. Kom på att det ju faktiskt kan bli problem med snöbristen. Snart får väl en och annan börja fundera över frusna vattenledningar.
 
Nå nu tar vi tag i lördagen. Basket som gäller klockan 10. Skulle varite en match till men den är visst inställd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback