Barndomssomrar!

2014-07-10, kl. 06.30 - och André och Andrea har namnsdag.
 
När tropisk värme igår. Efter två timmar på jobbet insåg jag att det bara var hästar och dumt folk som arbetade. Ett säj från tant Daga.
 
Så jag drog hem och placerade mig på en filt bakiväggen. Förflyttad till mina barndomssomrar. Det var där vi tillbringade sommardagarna i den mån vi inte var på näset.
 
Hann plocka in och plocka ut lite tvätt också - men det var det närmaste nyttig jag kom. Planen var att åka in till jobbet och göra ett kvällspass. Men jag slumrade till sista timmen på filten - och det sög ur all energi. Istället blev det en tupplur på soffan - i tron att jag då skulle orka med fotbollsmatchen.
 
Men räckte inte ända fram där heller - somnade nog strax innan full tid. Lika bra det - Holland förlorade på straffläggningen. Sånt är inget för mitt blodtryck.
 
Inte nyttigt för blodtrycket heller att höra att man i Danmark förbjudit tiggeri. Mer eller mindre uppmanat tiggarna att dra till Sverige istället. Och inte nog med det - de har också förbjudit frivilligorganisationer att hjälpa andra än de som har danskt personnummer!.Hur när hitlerriket är vi? Som lök på laxen så är det dessutom en sosse i Danmark som gör uttalandena! Vi är långt på det sluttande planet nu!
 
Kändes något svalare idag - och det gör ingenting. Riktig sommarvärme ändå. Skönt med tidningslådan en liten bit bort - 62 steg - så man hinner kolla läget.
 
Läget är kollat i tidningarna också. Kuriren slår upp att badhusen - i länet - kräver miljonsatsningar.Medan NSD speglar dödsolyckan i Haparanda på sin etta. Båda tidningarna har medeltidsdagarna på Hägnan på första sidorna. "Otur med vädret" rubricerar Kuriren - rätt hett i medeltidskläder - och publiken väljer tydligen stranden framför Hägnan!
 
Ganska lättlästa tidningar ska sägas - vinner morgontid. Lite intressant att NSD:s ledarsida försöker marknadsföra Bodensossarnas första namn. Beskrivs som en mycket erfaren politiker - som prövat på det mesta. Frågan är om han fått sina tidigare uppdrag tack vare kompetens eller partibok? Cirkusen runt socialnämndens underskott gör väl att man kan tveka. I alla fall utifrån mediabilden! OA menar att Inge och hans partikamrater har många goda argument för ett fortsatt s-styre i Boden. Själv tror jag oddset för en s-seger i Boden är mycket dåliga!
 
Idag blir det arbetsdag - först lite kameralt på expen - och sen ska jag bemanna fp-tältet i stadsparken. Och hoppas att det efter det kan bli några timmar i solen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback