"Den ädle goten"

2014-07-30 kl. 06.30. Idag gratulerar vi "den ädle goten" - Algot. Själv får jag vibbar at Algots fritidskläder - mor och far hade likadana duvblågrå byxor. Tillbehör en picnicväska som togs med i PV;n på utflykt till Brändön!
 
Tiden går fort - och inte vet jag riktigt vart den drar. Gnetade på hela dan på expen igår - utan några stora sensationer.
 
Väl ingen sensation att ordet "hen" hamnar Svenska akademins ordlista. Själv har jag tagit till mig ordet men glädje. Känns kryptiskt att skriva "den" när det handlar om en människa av kött och blod. Han, hon, den och det - det sitter i märgen att de två sistnämnda inte används om genus.
 
Annars är det väl mest det förfärliga kriget i Gazaområdet som diskuteras. Tvärsäkra uttalanden i skuldfrågan - och historien skrivs om så att den passar. Blev nyfiken på en artikel "sorgesång över Gaza" som så många rekommenderade. Och upptäckte att även DN nu låser in artiklar. Eftersom jag fick jobba lite grann för att hitta den så kommer här en länk. En lågmäld artikel som gav ytterligare perspektiv.
 
Hör att Carl Bild uttalar att det knappast kan anses som proportionellt våld från Israels sida. Bra markering tycker jag - det har ju utvecklats till en av min tids största humanitära katastrofer. Skulle inte skada att man kom sig för att skicka ett bidrag till Röda Korsets insatser.
 
Idag utökas arbetsstyrkan med J1 - och även Jens kommer förbi. Så det blir väl full fart. Anne KJ kommer hem från semestern  och kräver väl sitt till Jukkasjärvi marknad. I övrigt är siktet nu inställt på Nolia. Marknadsutrustning och bemanningsplan kommer att kräva sin kvinna!
 
Njut nu av de sista "dropparna" av juli - två dagar kvar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback