Folke och/eller Victoria

2014-07-14, kl. 06.30 - och idag har Folke namnsdag - men namnsdagsfirandet får stå i skymmyndan då det är Victoriadagen idag också. Har iaf kommit ihåg att gratulera Thomas O på namnsdagen - som brukar "klaga" att hon stulit hans namnsdag - och tom hans pappas födelsedag tror jag. Inte underligt att han gått med i republikanskaföreningen!
 
Hade en tokskön dag igår. Nästa lite milömuppstuk över den. Rörde inte bilen - trots vissa brister i matförrådet. Först hann jag röja lite inne med molnen tog sin flykt. Tom dammsög - mitt värsta. Och redan halvtio tog jag plats bakivägggen - med medhavd picnickorg - och två korsord. Hur skönt som helst - att vila mellan jasminebuskarna (inte magnolior - efter konsultation med kusinen).
 
Drog mig in först vid halvfem tiden. Duschade. Ett glas sangria i badrock i pergolan. Och därefter behövlig smörjning också av utsidan av kroppen.
 
Vissa problem med köbildningen till igelkottematen. Fullt sjå att hålla skatungarna borta - rätt orädda den yngre generationen. Och trots att jag la ut mat åt dem lite längre bort så propsade de. Nå - detta sammantaget gjorde att jag inte fick den välbehövliga tuppluren som skulle hålla mig vaken under fotbollen.
 
Dock triggade tyskvänliga fb-vänner att verkligen ge allt för Argentina. Men det gick åt h-vete iaf - i förlängningen. Hörde tydligt att kommentatorerna höll på Tyskland. #objektiv#?
 
Fick svårt att somna och har haft en av dessa sällsynta nätter då jag sovit riktigt illa. Somnade först efter klockan 1 och vaknade kl. 3. Sen befann jag mig mellan dröm och verklighet - drömde om feltryckta valsedlar som inte ens var våra - innan jag tog min "mats" ur sängen klockan 5.
 
Synnerligen märkligt att NSD ledarsida inte tar upp vänsterstormen på Löfven? Han gjorde ett väl balanserat uttalande om israel-palestina konflikten. Där vänstermaffian reagerat på att han hävdat Israels rätt att enligt folkrätten försvara sitt folk och land. Inte ens folkrätten är accepterad av dessa element!
 
Kanske kan ha någon koppling till det Kuriren tar upp på sin ledarsida idag.- om vänstern goda hat. Och som avslutas med "Vakna, innan tystnaden breder ut sig i Sverige, då ingen vägar uttrycka egna tankar, vilket är grunden till demokratin". Riktat till främst till media. Jag kan tala om att jag redan mött förtroendevalda som väljer att skriva under signatur - av rädsla för "det goda vänsterhatet".
 
I övrigt överraskar Annika Eriksson i Kuriren politikerintervju. med att ange Bengt Westerberg som förebild. Men undrar om det inte kommer ett tillrättaläggande om kärnkraften. Hon hävdar att alla reaktorer behöver bytas mot nya. Trodde hon och mp vill avveckla allt! Men en tillnyktring här skulle ju underlätta för Löfven!
 
Egentligen har jag väl semester - men verkligheten har en annan agenda. Måste iaf till jobbet och tömma bilen på marknadsgrejor - och kanske börja planera för nästa. Men vädret verkar var med mig - inte lika soligt och varmt idag. Kan väl få bli en 3/4 dels dag - så hinns det kanske med lite eftermiddagssolande. 
 
Skön måndag på er alla!
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback