Kort rapport

2014-07-16. kl. 07.00 - och Reinhold och Reine har namnsdag. Undrar ofta vad det är som styr vilket namn man får? Hade en farbror som hette Reinhold. Och far hade extra namnet Natanael vilket också ytterligare en farbror hade? 
 
Gårdagen tillbringades på Rånäsudden - familjen Sundströms nya stuga. Lite mul på förmiddagen - men sen strålande sol. Renoveringsobjekt - även om de kommit en bit på väg. Men nog har de sysselsättning några somrar till. Men de är effektiva - Lotta o Lisa hade redan dragit till IKEA när jag kom. Kom hem med nytt kök efter lunch. Medan Jens och Samuel byggde på bastun! Och Sara och jag stod för mathållning och disk.
 
Drog upp med min CRV och återvände med min gamla Jazz - ska använda den till Överkalix i morgon. Trots sin litenhet bättre att packa i - och smidig att ta sig fram med mellan marknadsstånden.
 
Kvällen ägnades i vanlig ordning till att försöka bringa ordning i köordningen mellan igelkottarna sinsemellan - och skatorna som hela tiden också vill ha sin del av "bytet". Men de håller otroligt sams - har inte sett en enda gång att skatorna attackerat igelkottarna - vilket de brukar göra. Har väl kanske insett att årets generation av igelkottar är för livskraftiga?
 
Northland toppar NSD - gruva - inte basket. Kuriren har rättegången mot 77-åringen i Boden som ettannyhet. Har tydligen missat Löfvens lustifikation från Almedal; "Man saknar inte kon förrän Moderaterna privatiserat henne"  - och kon verkar bli valrörelsens tema för nu har Jenny Bengtsson (V) travesterat vidare på kon; Stefan. Stefan, Stefan varför uttalar du dig som en kossa" (apropå uttalande om konflikten Gaza-Israel). Nu väntar jag bara på att partiet Djurens rätt ska rasa mot båda!!
 
Och vad säger man om Anna Hagwall(SD) som tycker att misshandlade kvinnor ska sluta gnälla? Hörde på radion en partikamrat till henne som då försökte förklara att det har stod inte partiet för. En lite vitbok kanske - där väljarna får veta vilka företrädare som står för partiets politik?
 
Kort rapport var det - tiden rinner iväg. Jobb idag - men kanske inte hela dagen. Fast nu verkar det mulna av - kanske inte finns någon sol att dra hem till i eftermiddag. Målet är iaf att göra en smart packning inför Överkalixmarknad. 
 
Dit drar jag tidigt i morgonbitti - så skriver jag inget här är sannolikheten för att jag ändå lever och är igång rätt stor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback