Oförbehållsamt medhåll!

2014-07-29, kl. 07.00 - och namnsdagsgratulationerna går idag till Olof. .
 
Gårdagen inte mycket att orda om. Jo för all del - lite liv på luckan var det väl.Alla mina "gossar" utom J1 var på jobbet - även om det blev ett kort pass för någon. Själv åstadkom jag väl så där 6 timmars idellt arbete - för utom det 2 som lönearbete. Men det skriver jag på nöjeskontot - tänk att ha ett jobb som (nästan) alltid är toppekul!
 
Kvällen ägnades i vanlig ordning till att se till att skatorna inte stör igelkottarnas kvällsmat. Fast det verkar märkligt - har inte sett att skatorna en enda gång gett sig på igelkottarna! Något att lära av inblandade i Gazakonflikten.
 
Och apropå den så florerar värsta debatten på FB (och säkert andra sociala medier också). Så fruktansvärt enögda inlägg så man blir mörkrädd. Ljus i mörkret - hör och häpna - Lotta Gröning. Trodde aldrig jag skulle ge henne oförbehållsamt medhåll.
 
Vi hade en ganska hetsig debatt i Godmorgon Världen om stridigheterna på Gaza. Vems är felet? Helle Klein sa som många gånger förr att vi måste komma ihåg vem som startade kriget en gång i tiden. Israels med sina bosättningar i området. Visst håller jag med Israel ska bort från Gaza och lämna palestinierna i fred. Men idag handlar inte sakfrågan om detta, många inom vänsterrörelsen ser på Gaza med någon slags bonderomantik. Det palestinska folket lider, de används som mänskliga sköldar och dör som flugor. De är offer i ett krig om makt och herrevälde. Huvudfrågan är hur vi stoppar detta folkmord, detta blodbad? Men inte bara det folket dör av israeliska bomber och av Hamaz terrororganisation som använder sitt eget folk som mänskliga sköldar genom att sätta raketbaser o bostadsområden, i skolor där de vet att en israelisk attack dödar många. Hamaz ledare sitter själva gömda i underjorden och attackerar Israel. Palestina håller på att förändras av detta terrorvälde, kvinnorna tvingas in i slöjor igen, pubar stänger och drömmar dör ut. Kvar finns bara förtryck från två makter. Då sitter den svenska vänstern som till och med en gång i tiden bjöd hit Hamaz på Första Maj och säger att allt är Israels fel. Alla som säger något annat stämplas som förrädare och klassvikare. Men fråga är vad är viktigast det som vi alltid tyckt eller det för m,ig självklara få ett slut på dödandet. Sätta människorna på Gaza i främsta rummet. Inte de som slåss om makten. Om ni orkar läs Nathan Shachars artikel i DN Sorgesång över Gaza.
 
Dagens tidingar var extremt lätta att bära - både fysiskt och mentalt. NSD toppar med vädret - "väderkaoset" som man skriver. Och bilderna från Piteå förtjänar nog epitetet. Kan undra hur kompis Jörgen haft det i Byske - blir spännande att höra.
 
Kuriren noterar att det är slut med bonusar och specialavtal för Northland - och det var väl på tiden. Och så har vi börjat matas med hockey igen.
 
Ledarsidorna inget att skriva hem om heller - NSD om ett stabilt pensionssystem. Fast ledaren i Kuriren är rätt intressant - en polisinsats i maj som jag inte ens kommer ihåg att det skrivits om. Men inget av ledarsidan lagt ut på nätet?
 
För övrigt undrar jag varför Ornäsbjörken tappat nästan alla sina blad?
 
Nu tar jag tag i ytterligare en arbetsdag. Idag ska bussgods komma och hämta en himla massa kartonger. Och själv ska jag försöka komma ihåg att beställa klipptid - när du bästa frisören behagar komma tillbak efter semestern.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback