Sommaren pinnar på!

2014-07-08, kl. 06.30. Idag är det Kjell som har namnsdag - i ensamt majestät om jag förstår rätt.
 
En måndag i masig takt. Införde ny rutin - ingen Statoil frukost - utan nyttig dito på jobbet. Sen masade jag på med att plocka upp efter marknaden. En pryl i taget. Mycket efterarbete innan allt är tillbaka där det ska vara. Och alla minneslappar från marknaden är åtgärdade. Kul att skicka ut vinsterna från vårt lotteri - trisslott till bland annat Stefan Tornberg. 
 
Åkte förbi Doris på hemväg - och hann njuta lite sol. Vilket jag för övrigt även gjorde på lunchen - med en filtallrik på innergården på Lulsundsgatan!
 
Fråga mig inte vart kvällen tog vägen - plötsligt var det bara sänggående. Men återtagit utfordringen av djuren - igelkottarna. Tror de tävlar att komma först till matbordet - för de kommer tidigare och tidigare. Vräker i sig - så jag får fylla på för de senare gästerna!
 
Velar om jag ska jobba idag - och om jag isåfall ska jobba för- eller eftermiddag. Eftersom jag inte kan bestämma mig misstänker jag att det blir både ock! Men sommaren pinnar på - och det är den här veckan och möjligen nästa som det finns tid för lediga dagar?
 
På nyhetsfronten inte mycket att rapportera om. Kuriren har ett "semesterreportage" från polisen. Kritik mot att narkotikaenheten lagts ned. Medan NSD speglar mordet i Boden - den pensionerade polisen som åtalas för att ha skjutit sin sambo.
 
Tragskt men turligt iaf att man hittat den försvunne 30-åringen från Arjeplog. Dykare hittade honom död i bilen.
 
OA skriver om Pajala Pride - och Rantakyrös regnbågshjälm. Kanske Rantakyrö kunde ha tagit pridedebatten? Lite skämmigt att ett stort parti som S är i Pajala inte hade nägon deltagare?
 
Viktig opinionsbildning av Eva Nordmark - skämmigt för välfärdslandet Sverige att A-kasseersättningen inte höjts sen 2001. Urholkning är bara förnamnet. Har svårt att förstå varför man inte indexerar alla såna här ersättningar. Och kostnader också för den delen - maxtaxan tex.
 
Och GB (Gary Bergqvist) äger - hela ledarsidan i Kuriren idag. Bland annat en ledare om tiggarna från Rumänien. Slutsats att det inte är tiggeriet som är problemet - utan fattigdomen och diskrimineringen. Ingen av hans tre ledare finns dock på nätet. Slutsats - NK klarar inte distansarbete?
 
Hör på nyheterna att Cecilia Wikström är enda svenska eu-parlamentarikern som fått en ledande position - ordförande för framställningsutskottet. Grattis Cecilia - vi är stolt att du har dina rötter här i Norrbotten!
 
Nu ska jag sluta vela - och iaf ta mig till duschen. Sen får vi se vart det leder?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback