Ständig sol...

2014-07-11 - och Ellinor och Eleonora har namnsdag. Och drar man i rötterna på det namnet hamnar man på Helena så salig faster Henny Helena skulle nog också kunna fira namnsdag också. Och då kommer nästa tråd - igår var det 140 år sen farmor Hilda Fredrika föddes. Mitt i slåtterna måste det nästan har varit.
 
Behagligast av sommarväder igår - precis lagom temperatur - och inte ett moln på himlem, Likadant verkar det bli idag - ständig sol..ger inte öken än iaf. Klarar många dagar än.
 
Förmiddagen på expen - och sen var det hamnfestivalen i stadsparken. Tur att det var grundvarmt igår - för politiken hade man placert i skuggan - trots fina sköna slantar vi fått skicka in till kalaset.
 
En undran som jag fick igår - hur många kalas klarar stadsparken? Slitna gräsmattor - verkligen. Borde vara bättre efterlevnad på att de inte körs in med bilar - det är inte långt att bära om man parkerar på rådhustorget. Men såg flera bilar som var in och vände på gräset. Och tom parkerade där!!
 
Idag (igen?) toppar lokaltidningarna med samma nyhetsartikel. Om en 3-åring som räddades ut poolen av en rådig 11-åring. Väl värt att uppmärksamma - och det är olika journalister och tom olika fotografer.
 
"Plusstjänsten" verkar ha semester - inget lås på näsan någon artikel idag - om de nu inte luras. Det lär den se som försöker klicka på länken.
 
Dock något märkligt att man plussat artikeln om villainbrotten i inlandet. Polisen borde inte vara glad för det - här gäller det väl att sprida informationen i förebyggande syfte och för att få in tips?
 
Men mera glada nyheter - på måndag öppnar Smedjegatan för biltrafik igen. Kungsgatan hälsar och tackar!!
 
Och partiet (S) hälsar väl och tackar OA på NSD:s ledarsida.. Idag är det Jokkmokks nya kommunalråd Robert Bernhardsson som marknadsförs.
 
Östmans tur att ha krönika i Kuriren. Om sosserikdagsledamöternas insatser under senste året. Sammanfattat i småkryp och hjälptelefon. Har någonsin så pas(s) många gjort så lite?
 
Intressant också att läsa om Peter Erikssons missunsamhet mot Cecilia Wikström. Man gick ihop över partigrupper för att få Cecilia istället för en högerpopulist från samma grupp som Sverigedemokraterna tillhör. Det kallar Peter Eriksson för odemokratiskt!! Surt sa räven!
 
MEN SURT - krönikan inte ute på nätet.
 
Nåväl - nu är det dags att ta tag i den här dagen. Till expen och sen ut i stadsparken med många trevliga folkpartister! Den ena dagen är den andra lik. Men det är bra det när det är goa dagar!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback