Tjuvstart

2014-07-18, kl. 07.00 - och Fredrik och Fritz har namsdag. Fruntimmersveckan inleds alltså - fast jag kan meddela att åtminstone i Överkalix var det tjuvstart igår. I sanning ett varierande väder - där häftiga skurar avlöstes av sol - ett antal gånger under dagen. Men varmt - så vi led ingen nöd.
 
Blev en 12-timmars dag - åkte strax före 7 och anlände hem srax före 19. Mycket folk på marknaden för att vara torsdag. Dock inte så många bekanta - botsett från politiska marknadsrävar som Stefan Tornberg med flera.
 
Man känner lite politisk spänning i luften  De maktfullkomliga sossarna är uppenbarligen störda av att det nu finns ett alternativ -  Överkalix Framtid - en haltande allians utan KD - men med MP och V. Blir en spännande valrörelse!
 
Otydligt väder idag - 18 grader är helt godkänt. Men går det mot sol eller regn? Vilket avgör om det går mot semester eller jobb?
 
Tupiska semestertidningar idag. "Gamlingarna" Jongården och Kask äger ledarsidan i NSD. Den förstnämnde försöker sätta en ny dagordning - en dagordning om de rödgröna tar över. Den dagordningen borde nog väljarna få se också - och förfäras! Och Gary på Kuriren ägnar sig åt svallvågorna efter EU:s toppmöte - icke särskilt upphetsande heller.
 
På den nationella arenan är det flygkraschen som dominerar förstås. Förstås på den globala arenan också. Och med bekräftelse på att det nog är nedskjutet kan man undra vilka säkerhetspolitiska konsekvenser det kommer att få?
 
Ja och då var det fredag igen- Ungefär 2 veckor till som det är "sommartempo" dvs man kan välja lite själv när och hur man ska jobba. Tror det blir en sväng till jobbet - och så får vädret styra hur länge det blir. Lite sug efter marknaden - men söndag är min dag igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback